Δηλώσεις του αντινομάρχη Αγροτικού Τομέα – Ανάπτυξης & Υποδομών κ. Μιχάλη Κογιομτζή για τις τιμές του τοξικού φυτοπλαγκτόν

Συντάκτης Νewsroom 7 Ιουλίου, 2010 17:40

Με αφορμή την αριθ. Τ/1916/7-7-2010 Απόφαση του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη, με την οποία ανακαλούνται τα περιοριστικά μέτρα στις θαλάσσιες ζώνες Κ3 και Κ4, ο αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα – Ανάπτυξης & Υποδομών κ. Μιχάλης Κογιομτζής έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
“Σήμερα πήραμε τις τελευταίες αναλύσεις δειγμάτων νερών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με το οποίο συνεργαζόμαστε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι τιμές του τοξικού φυτοπλαγκτόν πλέον έχουν μειωθεί, σε πολλές ζώνες μάλιστα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Ως εκ τούτου αναστέλλονται όλες οι απαγορεύσεις που είχαμε και στις ζώνες από το ρέμα Μαΐστρου μέχρι και τις εκβολές του Έβρου. Μάλιστα σε αυτή την περιοχή, με όριο τις 200.000 μονάδες, το δείγμα μας έδειξε ότι είναι κάτω από 40 μονάδες, δηλαδή δεν ανιχνεύεται. Και στις τέσσερις ζώνες του νομού επιτρέπεται η αλιεία, η εμπορία και η κατανάλωση όλων των οστρακοειδών κανονικά. Δεν υπάρχει, επίσης, κανένα πρόβλημα ούτε για τους λουόμενους, γιατί έχουν γίνει ανάλογες αναλύσεις και για τη ρύπανση και για τη μόλυνση των θαλασσών μας.”


Συντάκτης Νewsroom 7 Ιουλίου, 2010 17:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV