Δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα γέννας: Παράταση έως τέλος του έτους

Συντάκτης Νewsroom 16 Οκτωβρίου, 2020 11:45

Δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα γέννας: Παράταση έως τέλος του έτους

Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έγιναν γονείς μέσα στο 2020, περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο. Πλέον οι γονείς μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι 31 Δεκεμβρίου χωρίς να θεωρηθεί εκπρόθεσμη.

Ειδικότερα, δίνεται δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ, σε όσους γονείς δεν πρόλαβαν, λόγω και της πανδημίας, να υποβάλλουν την προβλεπόμενη αίτηση εντός 3μήνου από τη γέννηση του παιδιού.


Πλέον όλοι όσοι έγιναν γονείς εντός του 2020 μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση έως 31 Δεκεμβρίου και αυτή να θεωρηθεί εμπρόθεσμη.

Παράλληλα για το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ορίζεται ότι σε περίπτωση παιδιού, για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής του σε σχολείο, αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το παιδί δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Ωστόσο θα υπάρξουν εξαιρέσεις στις περιπτώσεις που οι απουσίες των μαθητών οφείλονται σε λόγους συναρτώμενους με την υγεία τους. Η νέα αυτή ρύθμιση ισχύει από την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021


Συντάκτης Νewsroom 16 Οκτωβρίου, 2020 11:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV