Δεν συνεργάζεται η Λήμνος στην διεξαγωγή του αγώνα με τον Α.Ο.Ο

Συντάκτης Νewsroom 14 Μαρτίου, 2014 11:08

Δεν συνεργάζεται η Λήμνος στην διεξαγωγή του αγώνα με τον Α.Ο.Ο

Από τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων

Ένα αναπάντεχο πρόβλημα συνεργασίας έχει να αντιμετωπίσει ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας με την σχεδόν αδελφοποιημένη  ομάδα που δημιούργησε ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς  Λήμνος Sports Club ,αφου η τελευταία ( και βαθμολογικά) δεν προτίθεται να συνεργαστεί ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας το Σάββατο 21/3 μέρα που βολεύει την μετακίνηση της ομάδας με πλοίο.Σε συνεχείς επαφές που είχε η διοίκηση των πρασίνων οι νησιώτες και συγκεκριμένα ο έφορος της ανδρικής ομάδας κ.Βλάχος στέκεται ανένδοτος στην αλλαγή της διεξαγωγής αγώνα κατα μία μέρα γεγονός που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της αποστολής με περισσότερα από 2.οοο€.Υπενθυμίζεται πώς στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα ο Α.Ο.Ο δέχθηκε την αλλαγή ώρας της διεξαγωγής του αγώνα προκειμένου να διευκολυνθεί η ομάδα της Λήμνου η οποία αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο και την Γ.Ε.Αλεξανδούπολης αφού η ομάδα της Αλεξανδρούπολης αναγκάστηκε να παίξει 2 παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο εντός 24 ωρών.


Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Σχετικά με τον αγώνα της 18ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (3οςόμιλος), ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθει το Σάββατο στις 22-03-2014 μεταξύ της ομάδας μας, του Α.Ο. Ορεστιάδας και της ομάδας της Λήμνου,  SPORTS CLUB στο νησί της Λήμνου, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό, πως ζητούμε την αλλαγή ημέρας τέλεσης του αγώνα κατά 1 ημέρα πριν, ήτοι την 21-03-2014 και ημέρα Παρασκευή και ώρα όποια ορίσετε Εσείς ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι, για τους εξής συγκεκριμένους λόγους:

1ον) Διότι στις 20-03-2014 ημέρα Πέμπτη υπάρχει δρομολόγιο πλοίου από την Καβάλα προς τη Λήμνο και ώρα 15:00 με ώρα άφιξης στις 20:00 πραγματοποιώντας έτσι δύο διανυκτερεύσεις στο νησί της Λήμνου , στις 20/03 και στις 21/03 με επιστροφή προς την Καβάλα ομοίως με δρομολόγιο πλοίου, το Σάββατο στις 22/03. Υπό αυτήν την περίπτωση η ομάδα μας θα δαπανήσει περίπου, α) 450 ευρώ για εισιτήρια πλοίου (30 ευρώ/άτομο Χ  15 άτομα αποστολή), β) 900 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο του νησιού (2 Χ (15 άτομα αποστολής Χ 30 ευρώ κόστος/άτομο), γ) 480 ευρώ για 4 γεύματα της αποστολής μας (4 Χ 8ευρώ/γεύμα Χ 15 ευρώ / άτομο)και δ) 700 ευρώ για μετακίνηση της αποστολής με λεωφορείο στην Καβάλα, δηλαδή ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 2.530 ευρώ.

2ον) Διότι στη 2η περίπτωση , η οποία είναι να διεξαχθεί ο αγώνας το Σάββατο στις 22/03, κατά πρώτον δεν υπάρχει συγκοινωνία από Καβάλα. Η μόνη συγκοινωνία που υπάρχει είναι αυτή από την Θεσσαλονίκη αεροπορικώς προς το νησί της Λήμνου, πράγμα το οποίο θα μας επιβαρύνει με τα ακόλουθα έξοδα: α) 2.355 ευρώ για εισιτήρια μετ΄ επιστροφής (157 ευρώ/άτομο Χ 15 άτομα), β) 1.380 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις με φαγητό και διαμονή σε ξενοδοχείο (900 ευρώ ξενοδοχείο και 480 ευρώ για 4 γεύματα της αποστολής όπως ακριβώς αναλύονται ανωτέρω) και γ) 2.000 ευρώ για τη μετακίνηση της ομάδας μας με λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη (1.000 ευρώ για καύσιμα και άλλα 1.000 για την παραμονή του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για μία επιπλέον ημέρα), ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 5.735 ευρώ. Και σε μία ακόμη υποθετική περίπτωση που η ομάδα μας μεταβεί με Ι.Χ. χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια των αθλητών μας, το κόστος μειώνεται κατά 1.000 περίπου, δηλαδή στο ποσό των 4.735 ευρώ το οποίο είναι εξίσου εξοντωτικό για μας.

Παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές που είχαμε με την ομάδα της Λήμνου και ειδικότερα με τον κ. Βλάχο (έφορος της ανδρικής ομάδας) δεν πήραμε θετική απάντηση στο αίτημά μας προς έκπληξή μας, κάτι το οποίο πράξαμε εμείς στον αγώνα του 1ου γύρου στην πόλη μας μία μέρα πριν την τέλεση του αγώνα για τον ίδιο ακριβώς ευνόητο λόγο προς διευκόλυνση της μετακίνησης της ομάδας της Λήμνου και αποφυγή περιττών εξόδων. Μία ομάδα με την οποία είχαμε σκοπό να προχωρήσουμε σε αδελφοποίηση των Σωματείων μας  καθώς μας ενώνει ένα κοινό στοιχείο, ο γίγαντας του Ελληνικού Βόλεϊ , ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η κίνηση μας να παραχωρήσουμε στη Λήμνο δύο νεαρούς αθλητές από τα σπλάχνα των ακαδημιών μας, τον Μαμαλίγκα και τον Ντουρντούρα.

Θέλουμε να ζητήσουμε απ΄ την Αγωνόδικο Επιτροπή να εξετάσει με τη δέουσα σοβαρότητα το ζήτημά μας καθώς σε περίπτωση που αναγκαστούμε να μεταβούμε στη Λήμνο με τη 2η εκδοχή που αναλυτικά παραθέσαμε παραπάνω, θα μας «γονατίσει» κυριολεκτικά σ΄αυτή την κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος λίγο πριν τους δύσκολους αγώνες των μπαράζ ανόδου. Θυμίζουμε πως με μεγάλη ευκολία, στον αγώνα του 1ουγύρου του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη με την ομάδα της ΜΕΝΤ αποφασίστηκε αλλαγή ώρας τέλεσης του αγώνα και γηπέδου χωρίς τη συγκατάθεσή μας με αποτέλεσμα την αφάνταστη ταλαιπωρία που υπέστη η αποστολή μας την ημέρα εκείνη. Επίσης σ΄ αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε τις διαβεβαιώσεις της ομοσπονδίας στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου πως θα δει με ελαστικότητα το θέμα των μετακινήσεων όλων των ομάδων του  3ου Ομίλου προς το νησί της Λήμνου με γνώμονα το οικονομικό συμφέρον των ομάδων και την ασφάλεια των αθλητών που πρέπει να τηρείται.

Για τους ανωτέρω εκτεθέντες λόγους θα θέλαμε να εισακούσετε το δίκαιο αυτό αίτημά μας και πιστεύουμε πως θα βοηθήσετε την ακριτική ιστορική μας Ομάδα, η οποία από την αρχή της χρονιάς είναι επιφορτισμένη με πολλές μετακινήσεις και οδοιπορικά έξοδα, τα οποία δεν έχουν  καταβληθεί εδώ και πολύ καιρό, να διατηρηθεί σ΄ένα ανταγωνιστικό επίπεδο.


Συντάκτης Νewsroom 14 Μαρτίου, 2014 11:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV