ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Συντάκτης news 17 Φεβρουαρίου, 2010 16:54

ΘΕΜΑ 1ο : «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ»

Την 16-02-2010 και ώρα 13.00΄, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προσήλθαν δύο (2) αλλοδαποί με τα τρία (3) ανήλικα τέκνα τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν Έξοδο από τη Χώρα, προς Τουρκία, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτ/το ιδιοκτησίας τους. Κατά τον Διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος των ανωτέρω αλλοδαπών υφίσταται Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης με σκοπό την έκδοση τους στις Νορβηγικές Αρχές ενώ για τα ανήλικα τέκνα το μέτρο «Εξαφανισθείς Ανήλικος».


Το ανωτέρω όχημα διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρημένο από τις Νορβηγικές Αρχές ως αναζητούμενο στα πλαίσια της ποινικής διαδικασίας και κατασχέθηκε.

Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί συνελήφθησαν προκειμένου οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Τα ανήλικα τέκνα τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη.

Την προανάκριση ενεργεί το Α.Τ. Κήπων.

ΘΕΜΑ 2ο : «ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»

Την 17-02-2010 και ώρα 00.50΄, στην παραλία Απαλού Αλεξ/πολης, Αστυνομικοί του Τ.Σ.Φ. Φερών και της Υ.Α. Αλεξ/πολης σε συνεργασία με άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης, συνέλαβαν δώδεκα (12) λαθρομετανάστες (έξι γυναίκες, έξι άντρες) και έναν (1) αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος προωθούσε αυτούς στο εσωτερικό της Χώρας με τη χρήση πολυεστερικού σκάφους με εξωλέμβια μηχανή. Το ανωτέρω σκάφος εντοπίστηκε από ελικόπτερο του FRONTEX που επιχειρούσε στην περιοχή της Α.Δ. Αλεξ/πολης.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αλεξ/πολης.

Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο σκάφος και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τ.Σ.Φ. Φερών.


Συντάκτης news 17 Φεβρουαρίου, 2010 16:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV