Δαμασκηνός: Εμβολιαστείτε – Δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε η αιτία μετάδοσης σε άλλους

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Νοεμβρίου, 2021 12:00

Δαμασκηνός: Εμβολιαστείτε – Δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε η αιτία μετάδοσης σε άλλους

Προσευχή και προσοχή. Αυτά συνιστά ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο.

Εφόσον οι ειδικοί το συνιστούν, το συνιστά και η Εκκλησία“, είπε ξεκάθαρα για τον Εμβολιασμό, ενημερώνοντας τους κατοίκους της περιοχής ότι την προσεχή Κυριακή από τις 9:30 το πρωί θα λειτουργεί Εμβολιαστικό Κέντρο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.


Μπορούν να κάνουν την πρώτη αλλά και την τρίτη δόση” σημείωσε ο κ. Δαμασκηνός για τη συγκεκριμένη Εμβολιαστική Δράση της Ι.Μ. Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου. “Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, πιστούς και απίστους” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος “αρκεί να το αποφασίσουν, και ‘μεις τους συνηγορούμε και τους ενθαρρύνουμε να έρθουν να εμβολιαστούν, προκειμένου να μην βοηθήσουμε την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας”. Εξήγησε πως θα υπάρχουν γιατροί και προσωπικό της 4η ΥΠΕ και πως ό,τι τηρείται σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο θα τηρηθεί και εκεί, στην εμβολιαστική δράση στο Μητροπολιτικό Ναό του Διδυμοτείχου. Δεν χρειάζεται κάποιο ραντεβού, παρά μόνο να διαθέτει κανείς μαζί του τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητά του.

Κι εγώ θα κάνω την τρίτη δόση εκεί“, είπε ο κ. Δαμασκηνός, δίνοντας το παράδειγμα στους πολίτες. Όσον αφορά σε άλλες αντίστοιχες δράσεις στο προσεχές μέλλον, ανέφερε πως θα γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με της 4η ΥΠΕ προκειμένου να λειτουργήσει έκτακτο εμβολιαστικό κέντρο και στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας, πιθανόν “μετά από τρεις Κυριακές”, όπως είπε – αρχές Δεκεμβρίου δηλαδή.

“Μυρίζει θάνατο“, το συμπέρασμα στο οποίο – δυστυχώς – προκύπτει από τη θλιβερή πραγματικότητα γύρω μας, στο χέρι μας είναι όμως να θωρακιστούμε, να προστατευτούμε, να βάλουμε ένα φρένο στο θάνατο… Να εμβολιαστούμε.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Νοεμβρίου, 2021 12:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV