Δήλωση Λαϊκής Συσπείρωσης για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου

Συντάκτης Νewsroom 10 Νοεμβρίου, 2010 10:14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ


“Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ευχαριστεί και χαιρετίζει όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν την ψήφο τους στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε το ΚΚΕ, που αναμετρήθηκαν και άντεξαν τα φοβικά διλήμματα, τους προκλητικούς εκβιασμούς. Το θετικό αποτέλεσμα και η σημαντική αύξηση των ψήφων στην Περιφέρεια και τους Δήμους, μας γεμίζει νέες ευθύνες, υποχρεώσεις. Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών, που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις.

Ο εργαζόμενος λαός θα αντιμετωπίσει άμεσα ένα νέο κύμα αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, νέο κύμα αυταρχισμού, καθώς η κρίση θα οξυνθεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη. Θα αντιμετωπίσει τη σχεδιαζόμενη συνδιαχείριση στο Αιγαίο, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή. Απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη θα επιδιώξουμε, με όλους όσους συναντηθήκαμε και θα συναντηθούμε στην πορεία, να αντιτάξουμε ένα πιο ισχυρό ριζοσπαστικό λαϊκό ρεύμα, ικανό να βάλει εμπόδια στα χειρότερα, να ανοίξει το δρόμο στην εναλλακτική πολιτική πρόταση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.

Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε ριζική αντίθεση με τη βαρβαρότητα του Μνημονίου, τις επιλογές του ΔΝΤ και της ΕΕ με στόχο ένα μνημόνιο διαρκείας, πρέπει να διευρυνθεί και στο δεύτερο γύρο.

Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ  ή της ΝΔ   στο δεύτερο γύρο και στην Περιφέρεια και σ’ όλους τους Δήμους του Νομού. Η θητεία των δυνάμεων αυτών και των στελεχών τους στα όργανα των νομαρχιών και των δήμων έως τώρα, δε δίνει καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του «Καλλικράτη».

Η Λαϊκή Συσπείρωση συνιστά λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στο ριζοσπαστισμό.

Ούτε το ΠΑΣΟΚ που υπέστη σημαντικές απώλειες, ούτε η ΝΔ που δεν κατάφερε να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια, θέλουν και μπορούν να αλλάξουν. Επομένως, ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα και τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες. Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση.

Το επόμενο βήμα για το λαό πρέπει να γίνει τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, στα ευρύτερης σημασίας συλλαλητήρια που έχει καλέσει το ΚΚΕ, προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ενάντια στο Μνημόνιο, και με σύνθημα να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός.”

Αλεξανδρούπολη 9.11.2010


Συντάκτης Νewsroom 10 Νοεμβρίου, 2010 10:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV