Γ. Νικολάου για το μεταναστευτικό ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2011 11:45

Γ. Νικολάου για το μεταναστευτικό ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο κεντρικό θέμα «Το  μεταναστευτικό ζήτημα και οι συνιστώσες του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης»  που απασχόλησε τη χθεσινή  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.


Η κ. Νικολάου είπε ότι ήταν μια πραγματικά γόνιμη συνεδρίαση, όπου υπήρξε ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα των περιφερειακών συμβούλων από  δημάρχους καθώς και από εκπρόσωπο του πανεπιστημίου. «Θελήσαμε το μεγάλο αυτό ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής να μην το συζητήσουμε  μεταξύ μας μόνο οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και να έχουμε και ενημέρωση. Και για το λόγο αυτό  ήταν προσκεκλημένοι οι δύο δήμαρχοι Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, το πανεπιστήμιο και  η κυβέρνηση, που δεν μας έκανε την τιμή να παραβρεθεί με εκπρόσωπό της. Γιατί πιστεύουμε ότι  για τα μεγάλα ζητήματα πρέπει κανείς να έχει την άποψη των ειδικών αλλά και των ανθρώπων εκείνων που αποτελούν  και δικά τους  προβλήματα Συζητήθηκαν προτάσεις,  ακούστηκαν πολλές απόψεις, εκφράστηκαν οι  περιφερειακοί  σύμβουλοι. Η παράταξη μας, η Περιφερειακή Ενότητα, με τους δικούς της  συμβούλους κατέθεσε σημαντικές  απόψεις,  θέσεις, για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή μας. Στο τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, αυτά που ακούστηκαν από όλες τις πλευρές, αποφασίστηκε  να συγκεντρωθούν, να κωδικοποιηθούν και ως προτάσεις να κατατεθούν στη βουλή αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο φορέα  έχει σχέση με το θέμα αυτό της μετανάστευσης»

Σε  ερώτηση που υποβλήθηκε σχετικά με τα πλωτά κέντρα υποδοχής μεταναστών και την κατασκευή φράχτη στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, η κ. Νικολάου απάντησε ότι οι θέσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  ήταν ξεκάθαρες. « Το θέμα των πλωτών κέντρων δεν το συζητάει κανείς, ενώ και για τον φράχτη οι φωνές που ακούστηκαν ήταν φωνές κατά του φράχτη, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί πιστεύουν ότι δεν δίνει λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα, όταν στα 180 χιλιόμετρα πύλες εισόδου που έχει ο Έβρος, κλείνουμε μόνο τα 12,5.»

Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης, από τη συζήτηση αυτού του θέματος , με αφορμή την μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης στη Νέα Βύσσα η κ. Νικολάου απάντησε: «Πιστεύω ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης με την αποχώρηση τους έχασαν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις των προσκεκλημένων. Γιατί στις περιπτώσεις αυτές εκείνο που έχει σημασία είναι η ουσία του πράγματος και όχι οι τύποι. Πραγματικά στο προηγούμενο συμβούλιο είχαν ακουστεί κάποιες σκέψεις για να γίνει η συνεδρίαση στη Νέα Βύσσα και όλοι συμφωνήσαμε ότι μπορούμε να το δούμε. Ο τρόπος όμως με τον οποίο οργανώθηκε το συγκεκριμένο  περιφερειακό συμβούλιο, να έχει δηλαδή προσκεκλημένους φορείς, δυσκόλευε την περίπτωση αυτή και γι αυτό κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνει στην Κομοτηνή».


Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2011 11:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV