“Γρίφος” η διανομή των self tests στους μαθητές Εσπερινών Λυκείων

Συντάκτης Νewsroom 11 Απριλίου, 2021 09:48

“Γρίφος” η διανομή των self tests στους μαθητές Εσπερινών Λυκείων

Την Δευτέρα ξεκινά η δια ζώσης διδασκαλία για τα λύκεια με υποχρεωτικό την διενέργεια self tests από μαθητές και καθηγητές τα οποία μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ τους

Ωστόσο ένα πρόβλημα που έχει προκύψει με τα Εσπερινά Λύκεια και τα self tests για τους ενήλικους μαθητές του καταδεικνύει λάθη στον σχεδιασμό. Για το πρόβλημα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Ορεστιάδας Χρήστος Καζαλτζής.

Όπως εξήγησε, λόγω ηλικίας όσοι από τους μαθητές είναι ενήλικες δεν μπορούν να προμηθευτούν self test από το φαρμακείο καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των γεννηθέντων 2002, 2003 και 2004. Ο κ. Καζαλτζής εξήγησε ότι μην έχοντας δοθεί επίσημα οδηγίες μέχρι και την Παρασκευή κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν πως τα self tests θα δοθούν στα Εσπερινά Λύκεια και θα διανεμηθούν στους μαθητές από όπου προκύπτουν άλλα θέματα για όπως με ποιο προσωπικό, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, τι θα γίνει επίσης με πολλούς μαθητές του Εσπερινού που δεν μένουν μέσα στον ιστό της πόλης αλλά σε χωριά ή στην περιοχή του Διδυμοτείχου και μάλιστα πριν την Δευτέρα, ημέρα έναρξης.


Ο κ. Καζαλτζής είπε πως ανέφερε ο ίδιος το πρόβλημα σε κυβερνητικούς εκπροσώπους της περιοχής λέγοντας πως έπρεπε να ενταχθούν τα Εσπερινά που έχουν ενήλικες μαθητές σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης όπως τα ΔΙΕΚ, ή να σταλθεί από το σχολείο μία βεβαίωση σε κάθε μαθητή ότι είναι ενεργοί μαθητές ώστε με την επίδειξή του να μπορούν να προμηθευτεί self test. Σε κάθε άλλη περίπτωση εξήγησε πως θα προκληθεί ένα χάος την πρώτη ημέρα καθώς η διαδικασία για την διενέργεια του self test προβλέπει την καταχώρηση του αποτελέσματος σε πλατφόρμα και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παρουσία του στην τάξη.

Ακόμη ο κ. Καζαλτζής δήλωσε πως έχει έρθει σε επαφή με διευθυντές εσπερινών λυκείων και από άλλα μέρη συζητώντας για το πρόβλημα και τέλος τόνισε την σοβαρότητα του θέματος καθώς και λόγω ηλικίας η πλειονότητα των 168 μαθητών του Εσπερινού Λυκείου Ορεστιάδας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Συντάκτης Νewsroom 11 Απριλίου, 2021 09:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV