Γκαρά: 972 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών με ευθύνη της Κυβέρνησης

Συντάκτης Νewsroom 27 Αυγούστου, 2020 11:25

Γκαρά: 972 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών με ευθύνη της Κυβέρνησης

Ν. Γκαρά: «65.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ με ευθύνη της Κυβέρνησης – Τεράστιο το πρόβλημα και στον Έβρο»

-Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ


Την άμεση εξεύρεση λύσης για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τα χιλιάδες παιδιά που μένουν για πρώτη φορά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με εύθυνη της Κυβέρνησης, ζήτα η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων.

Η κα Γκαρά στην ερώτηση τονίζει ότι οι ερασιτεχνισμοί της Κυβέρνησης κινδυνεύουν να αφήσουν για πρώτη φορά περίπου 65.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, επισημαίνοντας παράλληλα πως το «Βατερλώ» της Κυβέρνησης ενδέχεται να οδηγήσει και σε εκατοντάδες απολύσεις έμπειρου και εξειδικευμένου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.

Όσον αφορά την ΠΕ Έβρου η κα Γκαρά σημειώνει ότι 972 παιδιά των οποίων οι αιτήσεις πληρούσαν τα κριτήρια, μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών σε όλους τους δήμους του Νομού με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης. Μάλιστα ο παραπάνω αριθμός αποτέλει σχεδόν το 1/3 του συνόλου των αιτήσεων που έγιναν στην ΠΕ Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα από το σύνολο των 3.019 αιτήσεων που κατατέθηκαν και πληρούσαν τα κριτήρια, 524 παιδιά μένουν εκτός από δομές στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, 296 στον Δήμο Ορεστιάδας, 82 στον Δήμο Διδυμοτείχου, 46 στον Δήμο Σαμοθράκης και 24 στον Δήμο Σουφλίου.

Κλείνοντας την ερώτησή της η κα Γκαρά απευθύνεται στον αρμόδιο Υπουργό και ρωτά αν προτίθεται να μεριμνήσει για να εξευρεθούν άμεσα οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι, ώστε να χορηγηθούν voucher πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλες τις οικογένειες που πληρούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια και για πρώτη φορά φέτος απορρίφθηκαν από το Πρόγραμμα.


Συντάκτης Νewsroom 27 Αυγούστου, 2020 11:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV