ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ

Συντάκτης news 22 Ιουνίου, 2010 07:49

Μια σειρά ζητημάτων- χρόνιες ως επί το πλείστον εκκρεμότητες- αντιμετωπίστηκαν από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης κι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Ντόλιο τα οποία αφορούσαν  τους παλιννοστούντες Ομογενείς  Ποντίους  από τις χώρες της  πρώην Ε.Σ.Δ.Δ.

Συγκεκριμένα:


  • Παρατάθηκε η ισχύς της διάταξης του αρ. 38 του Κανονισμού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τις οικοδομικές άδειες, που θα εκδοθούν μέχρι 31/12/2010. Η ρύθμιση έγινε, διότι διαπιστώθηκε ότι  για τις περιπτώσεις των  Ομογενών που είχαν αιτηθεί την μειωμένη εισφορά εκπρόθεσμα η καθυστέρηση εκ μέρος τους οφείλονταν σε πολεοδομικές εκκρεμότητες των παραχωρηθέντων οικοπέδων.
  • Παρατείνεται μέχρι της 31 Δεκέμβρη του 2010 η διάρκεια επιδότησης του ενοικίου των κατοικιών των παλιννοστούντων ομογενών, των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί η στεγαστική αποκατάσταση . Η παράταση άφορα όλες τις μισθωτικές συμβάσεις, που έχουν συναφθεί από τις περιφέρειες της χώρας .
  • Υπεγράφη από τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Ντόλιο και θα διατεθεί στα πλαίσια της χορήγησης της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής που αφορούν στην απόκτηση και ανακατασκευή κατοικίας το ποσό των 6.000.000 ευρώ , από το οποίο τα 4.000.000 θα λάβει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Η νέα  πίστωση θα υπογραφθεί εντός του επόμενου δεκαήμερου με στόχο την αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων Κρατικών Αρωγών
  • Εξετάζεται, με την εκτίμηση ότι θα υπάρχει θετική εξέλιξη στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το θέμα της παραχώρησης των οικοπέδων στην Παλαγία. Η αιτία της καθυστέρησης  οφείλεται σε πολεοδομικό πρόβλημα των προς παραχώρηση οικοπέδων και η οριστική απάντηση θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.
  • Συλλέγονται στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό να διαπιστωθεί ο αριθμός των οικογενειών που δεν έχουν δανειοδοτηθεί, ενώ ήταν από τις πρώτες που παλιννόστησαν στην Ελλάδα. Η συγκέντρωση των στοιχείων έχει σαν στόχο να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος και να κριθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισής του υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες.

 


Συντάκτης news 22 Ιουνίου, 2010 07:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV