Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μετάξης

Συντάκτης Νewsroom 20 Μαΐου, 2022 10:58

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μετάξης

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Τετάρτη 25 Μαΐου (ώρα 10:00) εκπαιδευτική δράση δημιουργικής γραφής, με τίτλο «Μουσείο ως δύναμη: μια εικόνα…χίλιες λέξεις», στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού Αγνής Καραγιάννη, μαθητές του Δημοτικού Λαβάρων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας του μεταξιού και να κατανοήσουν την αξία της υλικής και άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στόχος της δράσης είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων δημιουργικής γραφής, η ομαδοσυνεργατική διαδικασία μάθησης με βιωματικό και διερευνητικό χαρακτήρα και η άσκηση του προφορικού και γραπτού λόγου με παιγνιώδη τρόπο στο μουσειακό περιβάλλον.


Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

** Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος στα εννέα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ: 25540 23700 | www.piop.gr


Συντάκτης Νewsroom 20 Μαΐου, 2022 10:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV