Για πρώτη φορά στις Φέρες η εσπερίδα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Μαρτίου, 2022 17:32

Για πρώτη φορά στις Φέρες η εσπερίδα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος

Στις Φέρες θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου η εσπερίδα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος

Η εσπερίδα αυτή είναι μία από τις 4 εσπερίδες που πραγματοποιεί φέτος, όπως και κάθε χρονιά η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος κάθε μία για τις 4 Περιφέρειες της χώρας που καλλιεργείται βαμβάκι. Φέτος, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για πρώτη φορά οι Φέρες θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση.


Σκοπός να ενημερωθούν οι 45.000 βαμβακοπαραγωγοί-μέλη της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και το έργο της ΔΟΒ και όλα τα τελευταία νέα για το βαμβάκι μέσω θεματικών που καλύπτουν διεξοδικά όλο το φάσμα.

Στην εκδήλωση θα παρεβρεθεί η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία μάλιστα επέλεξε ανάμεσα στις τέσσερις εσπερίδες της ΔΟΒ να συμμετέχει στην εσπερίδα των Φερών.

Για την εσπερίδα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, με τίτλο: «Βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βάμβακος: η πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της νέας ΚΑΠ», που θα πραγματοποιηθεί στις Φέρες μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο Νίκος Κουρκούτας, Γενικός Γραμματέας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος. Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τους παραγωγούς της περιοχής να συμμετέχουν στην αυριανή εκδήλωση.

Η ανακοίνωση για την εσπερίδα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος στις Φέρες:

Στις Φέρες θα πραγματοποιηθεί η εσπερίδα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, με τίτλο: «Βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βάμβακος: η πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της νέας ΚΑΠ», την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 17:00, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Καταστήματος Φερών, με τη συμμετοχή της Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

H πόλη των Φερών είναι μία εκ των τεσσάρων πόλεων της Ελλάδος και η μοναδική στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, που επιλέχθηκαν για την πραγματοποίηση των φετινών εσπερίδων της ΔΟΒ.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν:

– Την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι

– Την ποιότητα του προϊόντος

– Τα πρόγραμμα που υλοποιεί η Διεπαγγελματική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

– Την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη φυτική παραγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στο βαμβάκι

– Τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και τις προοπτικές τιμών του προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Το επίπεδο των ομιλητών και η γνώση τους στην αγορά και καλλιέργεια βαμβακιού συνηγορούν ώστε να γίνει μια επιτυχημένη εσπερίδα και να βγουν περισσότερο ενημερωμένοι και ωφελημένοι οι βαμβακοπαραγωγοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης και κατ’ επέκταση του Ν. Έβρου.

Η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους πλήρεις εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τελευταίου τριμήνου, με ταυτόχρονη επίδειξη ταυτότητας και έντυπου/ηλεκτρονικού πιστοποιητικού ενώ θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα λόγω της υγειονομικής πανδημίας (αποστάσεις, χρήση μάσκας κ.λ.π.).


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Μαρτίου, 2022 17:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV