Για Βενζίνη στη Βουλγαρία – ΤΕΛΟΣ!!!

Συντάκτης Νewsroom 6 Δεκεμβρίου, 2010 11:23

Σύμφωνα με δημοσίευση  στην εφημερίδα “Το Βήμα” το υπουργείο Οικονομικών θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους σε τελωνειακούς σταθμούς και διαβάσεις, προκειμένου να βάλει φρένο στο λαθρεμπόριο καυσίμων.


“Ειδικά για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, το υπουργείο Οικονομικών προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων αυτόματης καταγραφής των εισερχομένων και εξερχομένων από τη χώρα μας βυτιοφόρων. Σε πρώτη φάση, τα συστήματα αυτά θα εγκατασταθούν στους μεθοριακούς σταθμούς Προμαχώνα Σερρών, Εξοχής Δράμας και Ορμενίου Εβρου.

Σε δεύτερη φάση, πέντε όμοια συστήματα θα εγκατασταθούν στα τελωνεία Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κακαβιάς, Ευζώνων και Κήπων. Δίνεται εντολή για πρόσβαση των τελωνειακών υπηρεσιών και του ΣΔΟΕ στο σύστημα ελέγχου ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES) για την πραγματοποίηση ελέγχων στα θέματα αρμοδιότητάς τους, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις-παραδόσεις αγαθών και ειδικότερα των αγαθών στα οποία επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης και των μεταφορικών μέσων.

Ηλεκτρονικός έλεγχος θα πραγματοποιείται και στα βενζινάδικα. Σε όλα τα βενζινάδικα της χώρας εγκαθίστανται ηλεκτρονικά συστήματα εισροών – εκροών. Πρόκειται, όπως σημειώνεται, να εκδοθεί υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των προδιαγραφών του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα θα εξεταστεί η δυνατότητα εξασφάλισης κοινοτικής χρηματοδότησης.”

Εμείς φυσικά αναρωτιόμαστε μήπως τελικά θα ήταν οικονομικά πιο ορθό να ρίξεις τους φόρους, αντί να δαπανήσεις εκ νέου χρήματα σε ανόητους διαγωνισμούς, να βάζει ο κόσμος  τη βενζίνη του, να δουλέψουν και οι βενζινοπώλες – αλλά τι ξέρουμε εμείς;


Συντάκτης Νewsroom 6 Δεκεμβρίου, 2010 11:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV