ΒΤΑ-Βουλγαρικά πανεπιστήμια αναπτύσσουν ηλεκτρονικά σχολικά εγχειρίδια για τα βουλγαρικά σχολεία του εξωτερικού

Συντάκτης Νewsroom 12 Δεκεμβρίου, 2021 09:42

ΒΤΑ-Βουλγαρικά πανεπιστήμια αναπτύσσουν ηλεκτρονικά σχολικά εγχειρίδια για τα βουλγαρικά σχολεία του εξωτερικού

Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βουλγαρία έχουν αναπτύξει ηλεκτρονικά σχολικά εγχειρίδια στη βουλγαρική γλώσσα, ιστορία και γεωγραφία για σπουδαστές και δασκάλους των βουλγαρικών σχολείων του εξωτερικού. Το υλικό παρουσιάστηκε και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Βαλκανικού Φόρουμ για στρατηγικές εκμάθησης της βουλγαρικής γλώσσας σε ξενόγλωσσο περιβάλλον, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας και την πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, αναφέρει το γραφείο Τύπου του υπουργείου.

Στην εκδήλωση ανταλλάχθηκαν ιδέες και εμπειρίες για τη διδασκαλία της βουλγαρικής γλώσσας σε ξενόγλωσσο περιβάλλον. Η πιστοποίηση των ικανοτήτων μητρικής γλώσσας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες ήταν επίσης ένα από τα κύρια σημεία των συζητήσεων.


Το δίκτυο Βουλγαρικών Σπουδών για την ανταλλαγή πρακτικής, που ιδρύθηκε από τον καθηγητή βουλγαρικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γκέντσο Μπάνεφ, και από δασκάλους βουλγαρικών κυριακάτικων σχολείων, επισημάνθηκε ως καλό παράδειγμα του στόχου του φόρουμ. Η πρώτη πρωτοβουλία του νέου συλλόγου ήταν ένας διαγωνισμός δοκιμίου για μαθητές και φοιτητές αφιερωμένος στην κοινή ιστορία και το μέλλον της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

Το φόρουμ παρακολούθησε ο Γκέντσο Μπάνεφ, όπως και εκπρόσωποι βουλγαρικών κυριακάτικων σχολείων στην Ελλάδα, την Κροατία, τη Σερβία και την Τουρκία, εκπρόσωποι βουλγαρικών πανεπιστημίων που εκπαιδεύουν δασκάλους βουλγαρικής γλώσσας στο εξωτερικό, ειδικοί και δάσκαλοι της βουλγαρικής γλώσσας από τη Σόφια, το Μπλαγκόεβγκραντ, το Χάσκοβο, εκπρόσωποι της Κρατικής Υπηρεσίας για τους Βούλγαρους στο Εξωτερικό, μέλη της Διατμηματικής Επιτροπής Υποθέσεων Βουλγάρων του Εξωτερικού και η Ένωση Βουλγαρικών Σχολείων του Εξωτερικού.


Συντάκτης Νewsroom 12 Δεκεμβρίου, 2021 09:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV