Α. Τερζής: Προβληματισμοί από τα self covid test – Τι τονίζουν οι φαρμακοποιοί

Συντάκτης Νewsroom 22 Μαρτίου, 2021 16:10

Α. Τερζής: Προβληματισμοί από τα self covid test – Τι τονίζουν οι φαρμακοποιοί

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου Αναστάσιος Τερζής μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” για τα self covid test και την θέση των φαρμακοποιών στην κυβερνητική εξαγγελία.

Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση ήρθε χωρίς να προηγηθεί κάποια συζήτηση ή διαβούλευση ή ενημέρωση για την διεξαγωγή των τεστ με τους άμεσους ενδιαφερόμενος, τους φαρμακοποιούς τόνισε αρχικά ο κ. Τερζής ενώ δεν έχει υπάρξει καμία διασαφήνιση για το ζήτημα.

Το κυριότερο θέμα που χρήζει διασαφήνισης είναι το πως θα ανταπεξέλθουν τα φαρμακεία σε τόσο μεγάλο όγκο επισκέψεων (η κυβέρνηση έχει κάνει λόγο για περίπου 30 εκατομμύρια self tests μέσα σε διάστημα 2 μηνών).


Ο κ. Τερζής εξήγησε ότι το τεστ θα γίνεται από τον πολίτη που το προμηθεύεται ωστόσο λόγω πιθανών δυσκολιών στην διενέργεια ή σε περιπτώσεις ηλικιωμένων ασθενών ο φαρμακοποιός θα καλείται πιθανότατα να δώσει οδηγίες ή να κάνει ο ίδιος το τεστ στους πολίτες κάτι που πέρα από χρονοβόρο είναι και επικίνδυνο καθώς οι φαρμοκοποι0ί δεν διαθέτουν των εξοπλισμό των εργαζομένων του ΕΟΔΥ και επίσης θεωρείται επικίνδυνη η παρουσία πιθανού κρούσματος και υψηλός κίνδυνος διασποράς στον χώρο του φαρμακείου όπου πέρα από τον φαρμακοποιό θα υπάρχουν και άλλοι πελάτες/ασθενείς.

Στην συνέχεια της συζήτησης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου αναφέρθηκε και σε εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από το ζήτημα και εξήγησε ότι ο κλάδος συμπαραστάθηκε και βοήθησε σε όλη την κατάσταση εν μέσω πανδημίας όπου χρειάστηκε ωστόσο αυτό είναι κάτι που δημιουργεί αρκετά ζητήματα.


Συντάκτης Νewsroom 22 Μαρτίου, 2021 16:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV