Α. Μεμετζή: Φυσική εξέλιξη οι γυναίκες στο τιμόνι της διοίκησης

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 29 Νοεμβρίου, 2021 12:36

Α. Μεμετζή: Φυσική εξέλιξη οι γυναίκες στο τιμόνι της διοίκησης

Θριαμβευτική επανεκλογή την Κυριακή 28/11 για την νυν και εκ νέου Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή. Οι συνάδελφοί της επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της με ποσοστό 80% των ψήφων, αναγνωρίζοντας το έργο της. Λίγες ώρες μετά την επανεκλογή της, η κ. Μεμετζή εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους συναδέλφους της, με τις πρώτες δηλώσεις της στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο. “Είμαι παρά πολύ χαρούμενη διότι αποτυπώθηκε και στην κάλπη το θετικό πρόσημο που έδωσαν οι συνάδελφοι στη θητεία μου“, δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον συνάδελφό της Νίκο Βουλγαρίδη, ανθυποψήφιό της για τη θέση του Προέδρου στον ΔΣΟ, σημειώνοντας και τη δική του προσφορά στο κλάδο. Ανέφερε σχετικά πως “ήταν μια δύσκολη μάχη που στέφθηκε με επιτυχία“.


Η κ. Μεμετζή σημείωσε πως “Η τετραετία που πέρασε ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για το δικηγορικό σώμα αλλά και το σύνολο της κοινωνίας“, χαρακτηρίζοντάς την από “την ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου“, όπως είπε, καθώς επικράτησε “μία χαώδης κατάσταση και προσπάθησε ο κάθε πρόεδρος όλης τη χώρας να καλύψουμε τις ανάγκες και προσπαθήσαμε μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα των προβλημάτων που δημιουργούνταν να απαντήσουμε από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο“, καταλήγοντας πως “δεν ξέρουμε αν πετύχαμε, αλλά προσπαθήσαμε τα μέγιστα“.

Δεν σημαίνει κάτι“, απάντησε σε ερώτηση για την ανάληψη από γυναίκες των Προεδρείων των δύο Δικηγορικών Συλλόγων του Έβρου, τονίζοντας πως αυτό “είναι μια φυσική εξέλιξη. Όπως είναι πάρα πολλές οι γυναίκες συνάδελφοι στη δουλειά αυτή, και είναι και όλο και περισσότερες με τα χρόνια, έτσι είναι και μία φυσιολογική εξέλιξη στο τιμόνι των διοικήσεων να είναι γυναίκες“. Εξήρε, δε το έργο και της συναδέλφου της επανεκλεγείσας επίσης Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ρούλας Τσιρτσίδου, εκφράζοντας “διπλά” τα συγχαρητήριά της.

Η κ. Μεμετζή αναφέρθηκε και στα νέα μέλη που πλαισιώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο, “όλοι συνάδελφοι με όρεξη για προσφορά και αποτελεσματικότητα στη δουλειά τους“, είπε.

Τέλος, “θέλω να ξέρετε ότι εκ του κώδικα των δικηγόρων οι Δικηγορικοί Σύλλογοι οφείλουν και θα πρέπει να βοηθούν το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον μέσα από τις δράσεις. Προβλέπεται από τον κώδικά μας αλλά είναι και κάτι που από τη φύση της δουλειάς μας ως δικηγόροι δεν θα μπορούσαμε να μην το κάνουμε“, υποστήριξε τη θέση της για τις ευρύτερες παρεμβάσεις της ιδίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Τα αποτελέσματα

Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας

Άννα Μεμετζή 36 ψήφοι (80%) και ο Νίκος Βουλγαρίδης 9 ψήφοι (20%).

Διοικητικό Συμβούλιο:
Αθανασία Γκαζούδη: 34 ψήφοι
Παντελής Δραχτίδης: 31 ψήφοι
Βασιλική Γεωργουσίδου: 25 ψήφοι
Μαίρη Δρακούδη: 25 ψήφοι

Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Ρούλα Τσιρτσίδου: 107 ψήφοι και Πέτρος Αλεπάκος: 66 ψήφοι

Διοικητικό Συμβούλιο:
Αριστοτέλης Παπαγεωργίου, Δημοσθένης Φωτιάδης, Νικόλαο Χρηστάκης, Ελένη Μπαλάκη, Λία Καραχρήστου, Βασίλη Δεμίρης, Μαρία Αγγελακούδη.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 29 Νοεμβρίου, 2021 12:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV