Α. Δημοσχάκης: “Το σημείο εισόδου – εξόδου Ορμενίου ανήκει στο σύστημα Σένγκεν και δεν κλείνει”

Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουλίου, 2020 09:42

Α. Δημοσχάκης: “Το σημείο εισόδου – εξόδου Ορμενίου ανήκει στο σύστημα Σένγκεν και δεν κλείνει”

Το σημείο εισόδου – εξόδου Ορμενίου ανήκει στο σύστημα Σένγκεν και δεν κλείνει” αναφέρει χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, κάνοντας γνωστές τις κινήσεις του μετά το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού στο Ορμένιο:

Συνεχείς επαφές και συνομιλίες πραγματοποιεί τώρα ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α Α.Δημοσχάκης με τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και με τοπικούς φορείς, σε συνέχεια της αναστάτωσης που έχει προκληθεί από το κλείσιμο του Σημείου Εισόδου-Εξόδου στο Ορμένιο, από το χθες τα μεσάνυχτα.

Το συγκεκριμένο ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ αποτελεί χερσαίο μεθοριακό σημείο διέλευσης που εντάσσεται στο καθεστώς διέλευσης σύμφωνα με τον κώδικα συνόρων του Σένγκεν!!


Σε όλη την Θράκη υπάρχουν δυο (2) μεθοριακοί σταθμοί Σένγκεν: αυτός των Κήπων που εξυπηρετεί την διακίνηση προσώπων κι εμπορευμάτων από την Τουρκία και την Μ.Ανατολή & του Ορμενίου που εξυπηρετεί την διέλευση προσώπων και πραγμάτων από τις χώρες του Βορρά (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.ά.).

Ήδη εμπορικά φορτηγά που προέρχονται από υπερδουνάβιες χώρες και την Βουλγαρία αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν από το σημείο ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ του Προμαχώνα με μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία!

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση (15/05) που είχε πραγματοποιήσει ο βουλευτής προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας & Ανάπτυξης υπογράμμισε όλους τους λόγους για τους οποίους είναι απολύτως απαραίτητη η λειτουργία των ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ στην Θράκη!! (βλ.https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2607672569332338&id=500029690096647).

Αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης για τον Νομό η λειτουργία του συνοριακού σταθμού του Ορμενίου, καθώς συνδέεται με την διέλευση προσώπων κι εμπορευμάτων από τις Βαλκανικές & πρώην Ανατολικές Χώρες, ο φόρτος των οποίων θα μεταφερθεί & στους Κήπους (παράπλευρη απώλεια) προκαλώντας καθυστερήσεις και δυσφήμιση ….

Είναι απολύτως απαραίτητο να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η διέλευση εμπορευμάτων/αγαθών, ιδανικά και προσώπων, από το σημείο εισόδου-εξόδου του Ορμενίου, με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγειονομικής προστασίας.

Ήδη για λόγους άμεσης ενημέρωσης απέστειλε σε 10 παράγοντες της Κεντρικής Κυβέρνησης & όχι μόνον την ακόλουθη τοποθέτηση:

Κυρίες & Κύριοι ΕΠΕΙΓΟΝ

Το κλείσιμο, από το πρωί του σημείου ΣΕΝΓΚΕΝ εισόδου -εξόδου Ορμενίου Έβρου για Πρόσωπα & Πράγματα-Προϊόντα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση αγαθών …

Δυστυχώς όλοι όσοι προέρχονται από τις υπερδουνάβιες χώρες & από τη γειτονική Βουλγαρία …αλλά & αντιστρόφως, είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν μόνο μέσω Προμαχώνα …

Προτείνω την επαναλειτουργία του Σημείου οπωσδήποτε για πράγματα – αγαθά… μακάρι & για πρόσωπα με τις αυστηρές διαδικασίες ελέγχου …

Η ζημιά είναι αθεράπευτη & δυστυχώς καθίσταται ανίατη σε όλους τους τομείς …


Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουλίου, 2020 09:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV