Άνοιξε το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” Αλεξανδρούπολης (συνέντευξη)

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2011 09:01

 



Τα εγκαίνια του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ » πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 στις 11:00 π.μ., στο χώρο του Πολυδύναμου –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης ( Καρτάλη 2- ΥΕΒ ).

Χρήστος Κατσαντούρας Πρ. Δ.Σ. ΚΕΠΑΚΥ Αλεξανδρούπολη

Να σημειωθεί ότι το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2007, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και καταστημάτων σουπερμάρκετ. Ένα χρόνο μετά, το Δεκέμβριο του 2008, το δεύτερο Κοινωνικό Παντοπωλείο της χώρας μας άνοιξε τις πόρτες του στον Πειραιά, με τη συνεργασία του ομώνυμου Δήμου.

Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία παρέχουν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ. δωρεάν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τα προϊόντα προέρχονται από διάφορα  καταστήματα, σε συνεργασία με τους προμηθευτές και είναι άριστης ποιότητας, ενώ τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών.

Στην Αλεξανδρούπολη εκτιμάται, πως θα εξυπηρετηθούν περισσότερες από 50 οικογένειες, που επιλέγονται βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων.

 


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2011 09:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV