Αύξηση κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συντάκτης Νewsroom 4 Νοεμβρίου, 2021 08:48

Αύξηση κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αύξηση του κατώτατου μισθού πέρα από το ίδιο ανακοινωμένο 2% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού επιπρόσθετα από το… συμβολικό όπως το έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος 2% ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. 


Απαντώντας σχετικά με την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Η οικονομία αναπτύσσεται. Είχαμε μια τουριστική περίοδο που πήγε εξαιρετικά. Καταθέσεις που είναι πολύ ψηλές και εν μέσω πανδημίας. Δεν θέλω να φτάσουμε στο σημείο να πιστεύουν οι εργαζόμενοι ότι η αύξηση του ΑΕΠ δεν τους αφορά. Θα υπάρχει πρώτη αύξηση 2% την 1/1/2022. Είμαι αποφασισμένος για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αφού λάβουμε υπόψιν το ρυθμό ανάπτυξης και τις δυνατόητες των επιχειρήσεων. Θα υπάρχει δεύτερη αύξηση πέραν αυτής που έχει ανακοινωθεί»

Οι προαναγγελίες από Σταϊκούρα και Χατζηδάκη

Την αύξηση του κατώτατου μισθού, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είχαν προαναγγείλει τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε χαρακτηριστικά δύο ημέρες πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού: «Με βάση το βασικό σενάριο του προϋπολογισμού θα υπάρχει βελτίωση ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας και επομένως υπάρχουν τα συστατικά για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022 και τα επόμενα έτη. Περιμένουμε την εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας»..

Από την πλευρά του, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε αναφέρει σε δηλώσεις του: «Εμείς παρά το ότι είχαμε μία εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το ΚΕΠΕ και από την εργοδοτική πλευρά συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων για να παγώσουμε τον κατώτατο μισθό δώσαμε μία μικρή, συμβολική όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύξηση 2% έχοντας όμως πίσω μας μία ύφεση 8,2%. Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος {…}  Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ – επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο


Συντάκτης Νewsroom 4 Νοεμβρίου, 2021 08:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV