Αυτές οι πέντε τροφές δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2020 14:51

Αυτές οι πέντε τροφές δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Τι πρέπει να προσέξετε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάμε πριν αγοράσουμε ένα συσκευασμένο προϊόν είναι η ημερομηνία λήξης του. Είναι βασικό για να ξέρουμε έως πότε μπορούμε τελικά να το καταναλώσουμε με ασφάλεια. Ωστόσο υπάρχουν πέντε τροφές οι οποίες στην πραγματικότητα δε λήγουν και μπορούν να διατηρηθούν για χρόνια στα ντουλάπια σας.

Δείτε ποιες είναι αυτές…


Ζάχαρη

Θα πρέπει, ωστόσο, να προσέξετε την υγρασία καθώς μακριά από αυτήν διαρκεί περισσότερο. Είναι μια τροφή που μπορεί να ζήσει αρκετά μακριά από την ημερομηνία ανάλωσης που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία αρκεί να διατηρηθεί σωστά.

Ρύζι

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο λευκό και το καστανό ρύζι. Λόγω των ελαίων που υπάρχουν στο καστανό ρύζι αυτό μπορεί να διαρκέσει το πολύ 6 μήνες, ενώ το λευκό ρύζι, μπορεί να κρατήσει ακόμα και για 30 χρόνια.Για να διαρκέσει τόσο πολύ (ή έστω και μερικά χρόνια) θα πρέπει, ωστόσο, να είναι αεροστεγώς κλεισμένο και σε μέρος σκοτεινό και με χαμηλή θερμοκρασία.

Μέλι

Το μέλι είναι μια τροφή υψηλά οξειδωτική, με πολύ χαμηλή υγρασία κάτι που δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον που δεν εκτίθεται σε βακτήρια. Αν και μπορεί να πάρει υγρασία από το περιβάλλον, αν θερμανθεί, στραγγιστεί και σφραγιστεί κατάλληλα, μπορεί να κρατήσει για πάντα.

Αλάτι

Μιλάμε για ένα συστατικό αθάνατο. Όταν το αλάτι διατηρηθεί μακριά από υγρασία μπορεί να ζήσει για πάντα. Είναι από τα προϊόντα που πρακτκά δε λήγουν ποτέ.

Καλαμποκάλευρο

Αν το βάλετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο και το αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, για παράδειγμα στο κάτω μέρος του ψυγείου, το καλαμποκάλευρο μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια αναλλοίωτο.


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2020 14:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV