Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα πληρώσουν τον Σεπτέμβριο το 60% του ενοικίου

Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2020 16:32

Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα πληρώσουν τον Σεπτέμβριο το 60% του ενοικίου

Τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία και δικαιούνται την έκπτωση 40% του ενοικίου και για το μήνα Σεπτέμβριο καθόρισε με νέα υπουργική απόφαση το υπουργείο Οικονομικών. Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται γυμναστήρια, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι μεταφορικές καθώς και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

Σύμφωνα με την απόφαση ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2020, ήτοι επιχείρησης η οποία έχει ενεργό, κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20 Μαρτίου 2020 έναν από τους αναφερόμενους στον παρακάτω πίνακα ή της οποίας τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά τις 20 Μαρτίου 2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας επίσης από τους ΚΑΔ που περιλαμβάνονται στον παρακάτω πίνακα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στο κύριο ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου 2020, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.


Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού ενώ στην λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ περιλαμβάνονται και οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την παραγωγή, επεξεργασία και πώληση γούνας.

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Ο Πίνακας Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των πληττόμενων επιχειρήσεων για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020.

ΚΑΔ

Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2020 16:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV