Ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2020 19:54

Ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Δύο ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται ήδη στους ειδικούς θαλάμους που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού για την αντιμετώπιση μεγαλύτερου αριθμού περιστατικών covid-19.

Βάσει του επικαιροποιημένου σχεδίου, εκτός από τα νοσοκομεία αναφοράς, ασθενείς με κορονοϊό, που δεν χρήζουν διασωλήνωσης, θα νοσηλεύονται πλέον σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σε πρώτη φάση, η διοίκηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου προχώρησε στη διαμόρφωση και απομόνωση δύο θαλάμων για έως και 12 ύποπτα περιστατικά και άλλων δύο θαλάμων covid-19, για έως και 12 για επιβεβαιωμένα, ενώ, αναλόγως της εξέλιξης του δεύτερου κύματος κορονοϊού, είναι σε ετοιμότητα να διαθέσει κι άλλους χώρους, όπως και κλίνες της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, εφόσον η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης παρουσιάσει πληρότητα.

Προς το παρόν, πάντως, ασθενείς που θα πρέπει να διασωληνωθούν, προωθούνται στην Αλεξανδρούπολη. “Έχουν αντιληφθεί όλοι στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, γιατροί και νοσηλευτές, τη σοβαρότητα της κατάστασης και θεωρούμε ότι θα ανταποκριθούμε υποδειγματικά…”, διαβεβαιώνει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, τονίζοντας ότι τα περιστατικά που ήδη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, “αντιμετωπίζονται επιτυχώς”. Εκείνο, πάντως, που φαίνεται ότι συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό. Η επάρκεια σε γιατρούς φτάνει το 80%, εκτιμά η διοίκηση, που διαπιστώνει, ωστόσο, σοβαρά κενά σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να παραληφθεί από το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ένας μοριακός αναλυτής ανίχνευσης covid-19 (PCR), για την άμεση εξέταση δειγμάτων που θα λαμβάνονται για έλεγχο κορονοϊού.


Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα τα δείγματα στέλνονταν στην Αλεξανδρούπολη, και τα αποτελέσματα έβγαιναν μετά από 2-3 ημέρες.

Επίσης, αύριο (10/11) θα παραδοθεί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένα νέο, εξοπλισμένο κοντέινερ, δωρεά της Ύπατης Αρμοστείας, το οποίο θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες που θα προκύψουν στην παροχή υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα τακτικά (προγραμματισμένα) χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 80%, με εξαίρεση τα ογκολογικά, ενώ κανονικά γίνονται εκείνα που εισάγονται ως έκτακτα. Κατά 50% έχουν μειωθεί και τα εξωτερικά ιατρεία, έχουν ανασταλεί τα επισκεπτήρια, ενώ οι συνοδοί είναι υποχρεωμένοι να τηρούν αυστηρά τους κανόνες για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

ΕΡΤ Ορεστιάδας


Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2020 19:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV