Αρχαιρεσίες Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Β. Έβρου – Δήλωση απερχόμενου Προέδρου

Συντάκτης Νewsroom 20 Φεβρουαρίου, 2013 06:11

Αρχαιρεσίες Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Β. Έβρου – Δήλωση απερχόμενου Προέδρου

Ο Ανδρέας Παπανδρούδης, απερχόμενος Προέδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Β. Έβρου απέστειλε στα ΜΜΕ την κάτωθι γραπτή του δήλωση με την οποία εξηγεί τους λόγους που δεν υπέβαλε υποψηφιότητα εκ νέου για το Δ.Σ. της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Β. Έβρου :


Την Κυριακή 17-2-2013, στην Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Β. Έβρου, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Μετά από 4 θητείες στο Δ.Σ. της Ένωσης και 3 θητείες στη θέση του Προέδρου, δεν έθεσα εκ νέου υποψηφιότητα. Υλοποίησα έτσι την πρότασή μου για ύπαρξη ανώτατου αριθμού θητειών στο Δ.Σ. και στη θέση του Προέδρου, την οποία εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω.

Είναι κάτι που πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει θεσμοθετημένα, τόσο για τα συνδικαλιστικά όργανα όσο και για την πολιτική γενικότερα. Ο συνδικαλισμός αλλά και η πολιτική δεν πρέπει να αποτελούν επάγγελμα. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά, σε οποιοδήποτε επίπεδο, προσφέρουν όσα μπορούν στη διάρκεια κάποιων ετών και στη συνέχεια αποχωρούν, διευκολύνοντας έτσι την είσοδο νέων ατόμων, με φρέσκιες ιδέες και πολλή διάθεση για προσφορά και έργο.

Η εναλλαγή των προσώπων στη Διοίκηση και στα αιρετά όργανα είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά μιας καλά λειτουργούσας Δημοκρατίας, ενώ η θεσμοθέτηση ανώτατου αριθμού ετών ή θητειών, όχι μόνο δεν περιορίζει αλλά τουναντίον ενισχύει τη Δημοκρατία.

Η συνέπεια των λόγων διαχρονικά αλλά και η συνέπεια λόγων και έργων, είναι κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει την ενασχόληση με τα κοινά. Η μη-συμμετοχή μου σε αυτές τις εκλογές της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Β. Έβρου, ήταν η υλοποίηση της πάγιας άποψής μου.

Ευχαριστώ θερμά, τόσο τους συναδέλφους που επί σειρά ετών μου εμπιστεύθηκαν την εκπροσώπηση της Ένωσης, όσο και τους συνεργάτες μου στα Δ.Σ., με τους οποίους είχα αγαστή συμπόρευση.

Παραμένω ενεργό μέλος της Ένωσης και θα συνεχίσω να τη στηρίζω από τη θέση που βρίσκομαι σήμερα αλλά και οποιαδήποτε άλλη θέση ή ιδιότητα έχω στο μέλλον.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην υγεία και την περίθαλψη, τόσο για τους πολίτες – ασφαλισμένους, όσο και για τους γιατρούς. Για το λόγο αυτό, απαιτείται από όλους, ενότητα και αγώνας, για τη διεκδίκηση αυτού που δικαιούμαστε, μιας αξιοπρεπούς περίθαλψης και διαβίωσης.

 


Συντάκτης Νewsroom 20 Φεβρουαρίου, 2013 06:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV