Από 1 μέχρι 10 Ιουλίου το “Alexandroupolis Shopping Festival”

Συντάκτης Νewsroom 30 Ιουνίου, 2011 10:17

Από 1 μέχρι 10 Ιουλίου το “Alexandroupolis Shopping Festival”

Ένα πρωτότυπο και πρωτοποριακό δεκαήμερο Φεστιβάλ Αγορών διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονάις και Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου προκειμένου να δοθεί πνοή στην αγορά της ακριτικής πόλης, δίνοντας έμφαση στην ιδιαίτερη γεωγραφική θέση της κοντά στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα.


Την πρωτοβουλία επικροτεί η ΕΣΕΕ, ενώ οι διοργανωτές προβάλλουν στα ΜΜΕ Τουρκίας και Βουλγαρίας την προσπάθεια για την προσέλκυση επισκεπτών από τις γείτονες χώρες.

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας:

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 επιτροπή του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αποτελούμενη από τους κ. Σ.Μακρίδη, Κ.Χατζημιχαήλ & Ι.Βαταμίδη μετέβη στην πόλη της Αδριανούπολης (Edirne) προκειμένου να προωθήσει τουριστικά και επιχειρηματικά την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Νομού Έβρου και να ενδυναμώσει επικοινωνιακά την δεκαήμερη γιορτή εμπορίου «Alexandroupolis Shopping Festival» η οποία διαφημίζεται ήδη στην περιοχή της Δυτικής Ευρωπαϊκής Τουρκίας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ελληνίδα Πρόξενο στην Αδριανούπολη κα Τζεβελέκη καθώς και με στελέχη του Προξενείου όπου συζητήθηκε η πορεία της διαφημιστικής καμπάνιας του Alexandroupolis Shopping Festival στην Τουρκία και ετέθη προς υλοποίηση το τελικό στάδιο της διαφημιστικής εκστρατείας υπό την αιγίδα του Ελληνικού προξενείου.

Καθορίστηκε το target group στο οποίο θα πρέπει να επικεντρώνεται η εκάστοτε από μέρους μας καμπάνια, το προφίλ του Τούρκου καταναλωτή, η στρατηγική προσέγγισης του εν λόγω καταναλωτικού κοινού-στόχου ενώ συζητήθηκε και η ανάγκη ανάδειξης και στοχευμένης προώθησης των τουριστικών, εμπορικών & πολιτισμικών στοιχείων του Έβρου στους κατοίκους των περιοχών της γείτονας χώρας που εκτείνονται κατά μήκος των ελληνικών συνόρων. Παράλληλα εξετάσθηκε το ζήτημα της βίζας και εδώθησαν οι απαραίτητες και ορθές εξηγήσεις γύρω από το θέμα.

 

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αδριανούπολης (ETSO) κος Cemil Güler υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης στο γραφείο του στο κτήριο του επιμελητηρίου Αδριανούπολης παρουσία μελών του ΔΣ του ETSO, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αδριανούπολης, επιφανών επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε η αμφίδρομη & σε κάθε επίπεδο επιχειρηματική συνεργασία των δύο πόλεων, τονίστηκε από τον κο. Cemil Güler η επιθυμία των συμπολιτών του για εξορμήσεις & αγορές στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έθεσε και το θέμα της βίζας.

Συναντήσεις πραγματοποιήθησαν με πληθώρα επιφανών επιχειρηματιών όπου η ανταπόκριση τους στην πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου γενικότερα για επισκέψεις εμπορικού ή τουριστικού χαρακτήρα και ειδικότερα για το Alexandroupolis Shopping Festival υπήρξε ιδιαίτερα θετική.

Η επαφή με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Τηλεόραση, Ραδιόφωνα, Έντυπος & Ηλεκτρονικός Τύπος) της περιοχής υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή τόσο της Αλεξανδρούπολης γενικότερα όσο και της δεκαήμερης γιορτής εμπορίου ειδικότερα. Πέραν της συνεργασίας με προβολή διαφήμισης από τα δύο μεγαλύτερα ραδιόφωνα της συγκεκριμένης τουρκικής περιφέρειας (15 μεταδόσεις/ημέρα) και το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής (6 μεταδόσεις/ημέρα), ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης έδωσε συνέντευξη για το Alexandroupolis Shopping Festival τόσο στο περιφερειακό κανάλι Edirne TV όσο και στο πανεθνικής τουρκικής εμβέλειας τηλεοπτικό μέσο ΝTV και συγκεκριμένα στον γνωστό Τούρκο ανταποκριτή Gokhan Tuzladan.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά την Ελληνίδα Πρόξενο κα Τζεβελέκη καθώς και όλα τα στελέχη & διοικητικό προσωπικό του Ελληνικού Προξενείου της Αδριανούπολης για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση που επέδειξαν προς εμάς δύο μήνες τώρα, για το σημαντικό έργο διαχρονικής ανάδειξης & προώθησης του Νομού Έβρου στην Τουρκία που επιτελείται στις περιοχές ευθύνης του Ελληνικού Προξενείου και βέβαια για την διανομή και προώθηση του Alexandroupolis Shopping Festival σε όλα τα σημαντικά τουρκικά ΜΜΕ.

 


Συντάκτης Νewsroom 30 Ιουνίου, 2011 10:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV