Από τις εφημερίδες έμαθαν οι αιρετοί εκπρόσωποι του Βορείου Έβρου για τα Κέντρα Υποδοχής

Συντάκτης Νewsroom 20 Μαΐου, 2011 12:33

Από τις εφημερίδες έμαθαν οι αιρετοί εκπρόσωποι του Βορείου Έβρου για τα Κέντρα Υποδοχής

Το αθηνοκεντρικό κράτος για άλλη μια φορά έδειξε το πρόσωπό του στην περιφέρεια, ενώ κατέστησε σαφές ότι το κέντρο λήψης αποφάσεων είναι η Αττική.


Προ τετελεσμένων γεγονότων τέθηκαν οι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων της καλλικρατικής Ελλάδας, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να ιδρύσει κέντρα κράτησης και κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών σε τρία σημεία του Βορείου Έβρου. Συγκεκριμένα ήδη υπάρχοντα κέντρα, στρατόπεδα ή κτιριακές εγκαταστάσεις σε

• Φυλάκιο

• Ορεστιάδα

• Καρωτή

θα επεκταθούν ή θα αξιοποιηθούν για να στεγάσουν υπηρεσίες και κέντρα μεταναστών.

“Καμία ενημέρωση τι μέλλει γενέσθαι στον τόπο μας. Μείναμε κατάπληκτοι”, τονίζει ο κ. Πατσουρίδης, προσθέτοντας “Να είστε σίγουροι, ότι είμαστε αντίθετοι σε ένα κέντρο κράτησης.”

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Ράδιο Έβρος με τον ο Δήμαρχο Διδυμοτείχου, ο κ. Πατσουρίδης απάντησε, ότι η τοπική κοινωνία της Καρωτής και του Διδυμοτείχου σύσσωμη αντιτίθεται στην απόφαση της ίδρυσης κέντρου κράτησης, ενώ είχε εκφράσει την αντίρρηση της και μέσω ψηφίσματος που πέρασε πριν λίγες εβδομάδες από το δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει να αναλογιστεί κανείς , ότι η ίδρυση ενός κέντρου κράτησης θα απαξιώσει ακόμη περισσότερο την περιοχή, οδηγώντας στην ερήμωσή της, ενώ θα αποτελέσει τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη, στην οποία στοχεύει το Διδυμότειχο, που έχει έναν τεράστιο αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο, τον οποίoν θέλει να αξιοποιήσει προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, μιλά στο Ράδιο Έβρος για τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει το στρατόπεδο Καρωτής σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών


Συντάκτης Νewsroom 20 Μαΐου, 2011 12:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV