Απόπειρα απόδρασης κρατούμενου από το Φυλάκιο: Προσπάθησε να ανοίξει τρύπα στον τοίχο της τουαλέτας

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2011 08:01

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου απέτρεψαν χθες (28-06-2011) το βράδυ την απόδραση αλλοδαπού κρατουμένου, υπηκόου Ιράν, ηλικίας 22 ετών από τον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών Φυλακίου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον κρατούμενο που αποπειράθηκε να αποδράσει.


Ειδικότερα, σε  έλεγχο που διενεργήθηκε στους θαλάμους παραμονής των προς απέλαση αλλοδαπών, κατελήφθη ο 22χρονος να προσπαθεί να ανοίξει οπή στον τοίχο της τουαλέτας, χρησιμοποιώντας αιχμηρό (σιδερένιο) αντικείμενο, το οποίο απέσπασε από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης του χώρου. Το αντικείμενο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση  ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου.

 

Σύλληψη ενός (1) διακινητή και δεκαεπτά (17) μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν την 29-06-2011, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και αξιωματούχων του FRONTEX ένας (1) διακινητής υπήκοος Συρίας και δεκαεπτά (17) μη νόμιμοι μετανάστες (υπηκοότητας :9 Ιράκ, 5 Ιράν, 1 Συρίας, 1 Σομαλίας, 1 Δημοκρατίας του Ισημερινού) .

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες προσπάθειες, το πρωί της Τετάρτης (29-06-2011), εντοπισθήκαν, στην Εθνική Οδό, στον Προβατώνα Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, ένα Ι.Χ.Φ. και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, για τα οποία υπήρχαν υπόνοιες ότι εμπλέκονται σε διακίνηση μη νομίμων μεταναστών. Σε σήμα στάσης που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό του φορτηγού, αυτός δεν συμμορφώθηκε. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τον οδηγό, ο οποίος,  500 μέτρα μετά τον Προβατώνα σε χωμάτινη οδό, ακινητοποίησε το όχημα, διέφυγε τρέχοντας και αναζητείται. Μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν 14 μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Το Ι.Χ.Ε. αυτoκίνητο, το οποίο προπορευόταν του φορτηγού, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, στην Εθνική Οδό Προβατώνα – Αρδανίου. Πριν από τον κόμβο Αρδανίου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, μαζί με τους τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες που μετέφερε. Οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου Αξιωματούχων Φιλανδίας του FRONTEX, ξεκίνησαν τις αναζητήσεις και την 13.45΄ ώρα εντόπισαν σε δασώδη περιοχή, 200 μέτρα από το σημείο εγκατάλειψης, τους τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ την 14.45΄ ώρα, σε πυκνόφυτη ρεματιά, 500 μέτρα από το παραπάνω σημείο τον διακινητή. Οι παραπάνω μη νόμιμοι μετανάστες και ο διακινητής συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το φορτηγό έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εκλάπη από τον Άλιμο Αττικής και φέρει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, άδεια κυκλοφορίας και κάρτα διεθνούς ασφάλειας με τα στοιχεία των πλαστών πινακίδων.

Τα δύο οχήματα και οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

 


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2011 08:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV