Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις οι αγρότες του Β. Έβρου τις επόμενες ημέρες

Συντάκτης Νewsroom 7 Φεβρουαρίου, 2022 15:14

Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις οι αγρότες του Β. Έβρου τις επόμενες ημέρες

Για τις επικείμενες κινητοποιήσεις των αγροτών με αφορμή το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Πρωϊνή Περιπολία” ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” Γιάννης Μαργαριτίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαργαριτίδης τα κόστη παραγωγής έχουν ανέβει υπερβολικά, ειδικά με το πετρέλαιο και το ρεύμα να έχουν αυξηθεί και για την αγροτική παραγωγή και να καθιστούν σχεδόν αδύνατο το να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, ενώ προέβλεψε ότι σε λίγο καιρό θα καταλάβουν περισσότεροι οι αγρότες πόσο απλησίαστες έχουν φτάσει οι τιμές των εφοδίων. Παράλληλα ανέφερε ότι σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζονται αυτές τις ημέρες αγροτικές κινητοποιήσεις για τα ίδια ζητήματα. Σε αυτό το πνεύμα μέσα στην εβδομάδα θα προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου και το Σάββατο θα υπάρξει κάλεσμα της Ομοσπονδίας στους αγρότες στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας ώστε να ενημερωθούν για τα ζητήματα και να λάβουν όλοι μαζί αποφάσεις για το αν και πως θα αντιδράσουν.

Ο κ. Μαργαριτίδης, μιλώντας για τα προβλήματα του κλάδου με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, κυρίως από πλευράς κόστους παραγωγής, τόνισε πως είναι στην βούληση των αγροτών πως θα προχωρήσουν και αν αποφασιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.



Συντάκτης Νewsroom 7 Φεβρουαρίου, 2022 15:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV