Αποσύρει την υποψηφιότητά του για το δήμο της Ορεστιάδας ο Θεόδωρος Γκουγκουσκίδης

Συντάκτης Νewsroom 4 Οκτωβρίου, 2010 11:00

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για το δήμο της Ορεστιάδας ο Θεόδωρος Γκουγκουσκίδης

Γραπτή δήλωση του κυρίου Γκουγκουσκίδη:


“Αγαπητοί συμπατριώτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας όπως έκανα όταν δήλωσα την υποψηφιότητά μου για το Δήμο της Νέας Ορεστιάδας. Για να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που με περιβάλατε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, γιατί τους φόρτισα με ελπίδες ότι θα μπορούσαμε μαζί να μετατρέψουμε αυτή την ιστορική περιοχή σε ένα παραγωγικό, γεωργοκτηνοτροφικό, μεταφορικό, ενεργειακό και πολιτισμικό κέντρο.

Ο νέος χάρτης διοίκησης και αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης) μας δίνει αυτή την δυνατότητα. Δηλαδή του σχεδιασμού, του προγραμματισμού, της υλοποίησης και του ελέγχου τοπικών, αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και δράσεων. Αλλά και λόγο για έργα και μέτρα πολιτικής, εθνικής και περιφερειακής σημασίας που ενδιαφέρουν την περιοχή μας και ανάδειξης μεγάλων ζητημάτων. Γιατί το πεδίο της δικιάς μας πολιτικής και ηθικής δεν θα ήταν μόνο οι πεζόδρομοι, οι πλατείες και τα κέντρα πολιτισμού.

Η ανταπόκριση όμως δεν ήταν τέτοια που να επιτρέπει τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου ποιότητας,όπως επιβάλουν οι σύγχρονες απαιτήσεις. Γιατί οι μηχανισμοί των κομμάτων δεν επιτρέπουν τη συγκρότηση ανεξαρτήτων ψηφοδελτίων. Λόγω της ανεπάρκειάς τους δεν έχουν δυνατότητα καθοδήγησης αλλά διοίκησης και γι’ αυτό το λόγο θέλουν δημάρχους υπαλλήλους και όχι ανεξάρτητους, ελεύθερους, σκεπτόμενους Δημάρχους. Αλλά ούτε και η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί έναν κεντροαριστερό υποψήφιο και μια δημοτική αρχή που θα λειτουργεί με συμμετοχή, με αξιοκρατία και διαφάνεια. Μια δημοτική αρχή που θα πιστεύει στην ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη όλων των οικισμών. Μια δημοτική αρχή που θα είναι διεκδικητική απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αγαπητοί συμπατριώτες παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου ως δημάρχου της Νέας Ορεστιάδας. Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την οικονομική, μορφωτική και πολιτιστική ανάπτυξη αυτής της ιστορικής περιοχής.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νομαρχιακός Σύμβουλος

Γκουγκουσκίδης Θεόδωρος”


Συντάκτης Νewsroom 4 Οκτωβρίου, 2010 11:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV