Απλήρωτοι οι 572 ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στην Ορεστιάδα (ενημερωμένο)

Συντάκτης Νewsroom 16 Μαΐου, 2012 08:59

Απλήρωτοι οι 572 ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στην Ορεστιάδα (ενημερωμένο)

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας

Η ταλαιπωρία των ωφελούμενων του Προγράμματος 5μηνης εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, οι οποίοι περί τα τέλη του μηνός Μαρτίου υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις και από την 2α Απριλίου έπιασαν δουλειά, συνεχίζεται, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τον έναν μήνα που έχουν απασχοληθεί.


Ήδη, βρισκόμαστε στα μέσα του μηνός Μαΐου κι ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες, ο μισθός του μηνός Απριλίου ουδέποτε μπήκε στους λογαριασμούς των απασχολούμενων.

Ο φορέας υλοποίησης του Προγράμματος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας,  δεν έχει δώσει μέχρι και σήμερα τις απαραίτητες εξηγήσεις για την καθυστέρηση αυτή.

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας, κ. Χασανίδης Πέτρος, είχε μιλήσει παλαιότερα στην εκπομπή «Στο Ρυθμό της Ημέρας» του Ράδιο Έβρος και είχε δηλώσει την πεποίθηση του ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης του Προγράμματος (λόγω των εκλογών)». Σύμφωνα με όρο των συμβάσεων που υπέγραψαν οι επιλεγέντες «ο κάθε ωφελούμενος κατά τη λήξη κάθε μήνα εργασίας θα λαμβάνει τον μισθό που του αναλογεί, δηλαδή το ποσό των 625 ευρώ».

Ας ευχηθούμε το πρόβλημα, που έχει προκύψει να λυθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς οι ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν ανάγκη τα χρήματα αυτά, τα οποία αξίζουν καθώς μέσα στον μήνα που μας πέρασε η εργασία τους έγινε αισθητή στην πόλη της Ορεστιάδας.

Στην εκπομπή του Ράδιο Έβρος “Στο Ρυθμό της Ημέρας” με τον Δημήτρη Μωρίδη παρενέβη σήμερα τηλεφωνικά ο κ. Πέτρος Χασανίδης, Πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις για την καθυστέρηση πληρωμής των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Είπε ότι αυτή οφείλεται στην καθυστέρηση από μέρους κάποιων των ωφελουμένων να ενημερώσουν έγκαιρα για τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού και τον αριθμό ΙΚΑ. Τα ανωτέρω στοιχεία, προκειμένου να γίνουν οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των ενδιαφερομένων, απεστάλησαν μόλις την περασμένη Πέμπτη στο Υπουργείο. Επομένως, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να περιμένουν χρήματα στο λογαριασμό τους μερικές ημέρες ακόμη…

 


Συντάκτης Νewsroom 16 Μαΐου, 2012 08:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV