Απαντήσεις των Υπουργείων στην ερώτηση Δημοσχάκη για το ΚΥΤ Φυλακίου

Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2021 12:22

Απαντήσεις των Υπουργείων στην ερώτηση Δημοσχάκη για το ΚΥΤ Φυλακίου

Απάντηση έδωσαν το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Γραπτή Ερώτηση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιου Δημοσχάκη σχετικά με την επανεξέταση των όρων δημιουργίας/αναβάθμισης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο:

Απαντήσεις απέστειλαν το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου καθώς και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην υπ’αριθμ.3159/11-1-2021 Γραπτή Ερώτηση του βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της Αστυνομίας Αν.Δημοσχάκη σχετικά με την επανεξέταση των όρων δημιουργίας/αναβάθμισης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Β/Έβρου.

Στην Γραπτή Ερώτησή του ο βουλευτής είχε αναπτύξει τεκμηριωμένα  τους λόγους για τους οποίους δεν συνάδει η δημιουργία μίας πολυπληθούς δομής φιλοξενίας οικ. μεταναστών πλησίον των χερσαίων συνόρων.


Παράλληλα μετέφερε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας καταθέτοντας 47 ψηφίσματα κι επιστολές Φορέων, Αρχών, Ενώσεων, Συλλόγων & Υπηρεσιών με τις οποίες αντιτίθενται στην δημιουργία νέας δομής ή στην αύξηση της χωρητικότητας της υφιστάμενης δομής.

Επιπλέον κατέθεσε την υπαλλακτική πρόταση της βελτίωσης των υποδομών των επτά (7) ΤΣΦ του Νομού, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος επιτήρησης στο Κ.Ε. της Ν.Βύσσας, καθώς και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του ΠΡΟΚΕΚΑ, με προδιαγραφές που θα ικανοποιούν τυχόν έκτακτες ανάγκες φιλοξενίας μεταναστών.

Στην απάντηση του το Υπουργείο Μετανάστευσης αναφέρει ότι η εθνική πολιτική για τον Έβρο δε αλλάζει, γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν προβλέπεται μόνιμη παραμονή μεταναστών στον Νομό.

Αναφορικά με την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, αναφέρεται ότι στόχος της Κυβέρνησης αποτελεί να υπάρχουν χώροι όπου θα φιλοξενούνται οι μετανάστες σε περιόδους που οι ροές είναι αυξημένες, ενώ αναφέρει ότι “η επικείμενη προκήρυξη θα ορίσει με ακρίβεια το έργο”.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  στην απάντησή του αναφέρει ότι υλοποιείται ήδη η δράση «Ανακαίνιση-ανακατασκευή του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (Προ.Κε.Κ.Α.) Ορεστιάδας», ενώ ανατέθηκε σε εργοληπτική εταιρεία η εκτέλεση του έργου: «Ανακαίνιση -ανακατασκευή Π.Κε.Κ. Ορεστιάδας».

Τα εν λόγω έργα περιλαμβάνουν εργασίες αναδιάταξης των χώρων της υποδοχής κρατουμένων και της Διοίκησης, αναβάθμισης των χώρων δραστηριότητας του επιστημονικού προσωπικού της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) και δημιουργίας επιπρόσθετων χώρων επισκεπτηρίων και δραστηριοποίησης Φορέων και Μ.Κ.Ο.

Ο βουλευτής προτίθεται να προβεί άμεσα σε επί πλέον κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Μετανάστευσης κι Ασύλου, ώστε  ο Υπουργός με ακρίβεια να γνωστοποιήσει τα σχέδια του Υπουργείου και τις τελικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν στους όρους αναβάθμισης της δομής και στις λεπτομέρειες υλοποίησης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11481735.pdf

Aκολουθούν οι σύνδεσμοι με τις απαντήσεις:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11555424.pdf

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11557208.pdf


Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2021 12:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV