Απαντήσεις Μαυρίδη σε Βελόπουλο και Μέτιο

Συντάκτης Νewsroom 1 Φεβρουαρίου, 2021 18:17

Απαντήσεις Μαυρίδη σε Βελόπουλο και Μέτιο

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και την εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

Απάντηση στις ευθείες βολές του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου κατά την επίσκεψή του στο ΚΥΤ Φυλακίου έδωσε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας. Ο κ. Μαυρίδης ανέφερε αρχικά πως δεν υπήρξε ειδοποίηση για την επίσκεψή του, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Βελόπουλου που κατηγόρησε ως ψεύτες τον ίδιο και τον Περιφερειάρχη απάντησε “το να λέει για κάποιον ότι λέει ψέματα χωρίς να γνωρίζει τι έχει προηγηθεί είναι απαράδεκτο, πόσο μάλλον για έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος”.
Καταλαβαίνω πως ήρθε προς άγραν πολιτικής πελατείας, είναι ένα θέμα που πονάει και νομίζουν κάποιοι πως μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Είναι σίγουρο ότι αυτές οι φωνές θα απομονωθούν” συνέχισε ο κ. Μαυρίδης μιλώντας εν συνεχεία για “κατάντια του πολιτικού συστήματος“. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας επίσης αναφέρθηκε στην στάση του κ. Βελόπουλου στο θέμα του κορονοϊού καθώς όπως είπε “όταν ένας αρχηγός κόμματος [] δεν τηρεί τους νόμους του κράτους που ο ίδιος θεσπίζει έστω και με την αρνητική του ψήφο δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από τους πολίτες“.

Εν συνεχεία ο κ, Μαυρίδης μίλησε για την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ του ιδίου και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου είχε καλεστεί καθώς ένα εκ των θεμάτων αφορούσε το ΚΥΤ Φυλακίου. Ο κ. Μαυρίδης εξήγησε ότι ανέμενε να του δοθεί ο λόγος για να εξηγήσει την κατάσταση στο σώμα και στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης “εντελώς εξωθεσμικά” όπως είπε ο κ. Μαυρίδης “έκανε μία επίθεση προς το πρόσωπό με εντελώς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς [] και στην ουσία κατέληξε στο ότι αν τυχόν δεν ανατραπεί αυτή η απόφαση της κυβέρνησης υπεύθυνος θα είναι ο Μαυρίδης“. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας στην συνέχεια ανέφερε ως αίτιο της επίθεσης, σύμφωνα με τον ίδιο, την πρόθεση του κ. Μέτιου να υποστηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης, άσχετα από το τι ψήφισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να ανατραπεί αυτή η απόφαση.


Επιπρόσθετα ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει δεσμευτεί ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης θα έχουν την τελική απάντηση “έτσι ώστε αν δεν είναι αυτή που επιθυμούμε και έχουμε ζητήσει να κινηθούμε και να δούμε ποιες ενέργειες θα κάνουμε από δω και πέρα“. Παράλληλα τόνισε ότι θα διατηρηθεί η γραμμή ότι δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση για ανταποδοτικά τέλη στο ζήτημα του ΚΥΤ και μίλησε για κινήσεις αποσπασματικές από ομάδες πολιτών δηλώνοντας πως “δεν βοηθούν αυτήν την προσπάθεια“.


Συντάκτης Νewsroom 1 Φεβρουαρίου, 2021 18:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV