Απάντηση των συνοριοφυλάκων στην έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών

Συντάκτης Νewsroom 22 Ιουνίου, 2011 13:08

Απάντηση των συνοριοφυλάκων στην έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών


Την έκθεση κόλαφο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία το 60% των ασθενειών που καταγράφονται στους μετανάστες είναι ασθένειες που έχουν αποκτήσει «μέσα» στα κέντρα κράτησης, ακολούθησε η «Απάντηση στην έκθεση για τα κέντρα κράτησης μεταναστών στον Έβρο» από την πλευρά της  Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.

Στην εκπομπή  «μεσημεράδιο» του Ράδιο Έβρος με την Πόπη Κουρτίδη  δόθηκε βήμα και στις δυο πλευρές να τοποθετηθούν σχετικά με όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.


Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χαράλαμπος Παντελίδης και η υπεύθυνη του Προγράμματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τους μετανάστες στην Ελλάδα, Ιωάννα Περτσινίδου, συναντήθηκαν ζωντανά στον αέρα,  όπου αντάλλαξαν επιχειρήματα, τα οποία, ενώ αποκάλυψαν  την εξαιρετική ποιότητα της συνεργασίας μεταξύ των συνοριακών φυλάκων και της μη κυβερνητικής οργάνωσης, έφεραν στο φως και τον κίνδυνο της ηθικής ζημιάς που μπορεί να προκληθεί από δημοσιεύματα μη κυβερνητικών οργανώσεων, που χειρίζονται το αντικείμενο επιφανειακά και επιπόλαια επιρρίπτοντας τις ευθύνες για όσα συμβαίνουν μέσα στα κέντρα στο προσωπικό τους.

«Πολλοί μιλούν για μας χωρίς εμάς» επεσήμανε ο κ. Παντελίδης, προσθέτοντας, πως «πρέπει να ακούγεται και η φωνή των ανθρώπων αυτών που ασχολούνται καθημερινά με τη μετανάστευση.»

Να σημειωθεί, ότι η παραπάνω ανακοίνωση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου είχε δημοσιευτεί νωρίτερα στις 22 Ιουνίου στην εφημερίδα «Γνώμη». Στην ανακοίνωση γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά στους κίνδυνους που αντιμετωπίζουν και οι συνοριακοί φύλακες καθημερινά κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός τους και σχετίζονται τόσο με θέματα υγείας όσο και με τις εξεγέρσεις και τις απόπειρες απόδρασης των κρατούμενων.
Συνομιλία με πρ.Συνοριοφυλάκων και υπευθ.Γιατρών Χωρίς Σύνορα

 


Συντάκτης Νewsroom 22 Ιουνίου, 2011 13:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV