Απάντηση στον Ουζουνίδη για τα σχολεία της Σαμοθράκης έδωσε ο Παπαθεοδώρου

Συντάκτης Νewsroom 19 Νοεμβρίου, 2012 20:13

Απάντηση στον Ουζουνίδη για τα σχολεία της Σαμοθράκης έδωσε ο Παπαθεοδώρου


Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Μ.Ουζουνίδη για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στην Σαμοθράκη έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός

ΘΕΜΑ : « Απάντηση στην Ερώτηση


με αριθμό 3367/24-10-12»

 

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό  3367/24-10-12, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μαρίνος Ουζουνίδης, σχετικά με τη στελέχωση του Γυμνασίου και του Λυκείου Σαμοθράκης, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

 

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, για την κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό Β/θμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Γενικής Αγωγής που υπάγονται στις αρμοδιότητες της εν λόγω Διεύθυνσης, έχουν πραγματοποιηθεί οι κατωτέρω αναφερόμενες προσλήψεις, κατά κλάδο και ειδικότητα και κατά περιοχή τοποθέτησης:

Σημειώνεται ότι, μερικοί από τους προσλαμβανόμενους αναπληρωτές δεν εμφανίζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις περιοχές που προσλήφθηκαν ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται, με συνέπεια την αδυναμία της κανονικής λειτουργίας των σχολείων για αρκετό διάστημα μέχρι να προσληφθούν  άλλοι υποψήφιοι για την αντικατάστασή τους.

Ειδικότερα, για το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σαμοθράκης και το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σαμοθράκης, και όπως προκύπτει από το αριθμ. Β’7757/1-11-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Δ.Ε. Έβρου δεν υφίστανται κενά στα φιλολογικά μαθήματα, ενώ το κενό διδασκαλίας στο μάθημα της Οικονομίας, το οποίο εξετάζεται πανελλαδικά, έχει καλυφθεί από 26-10-2012 με αποσπασμένη καθηγήτρια Οικονομίας από την Αλεξανδρούπολη.

Στα μαθήματα των Αγγλικών και της Φυσικής Αγωγής η διαμορφωθείσα κατάσταση των κενών είναι πέντε (05) ώρες στο μάθημα των Αγγλικών και (08) ώρες στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, για τις οποίες έχει ζητηθεί με το αριθμ. Β’7725/30-10-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Δ.Ε. Έβρου, η έγκριση πιστώσεων για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Μετά από τα ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, να καλύπτονται οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

 


Συντάκτης Νewsroom 19 Νοεμβρίου, 2012 20:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV