Απάντηση Σκανδαλίδη σε ερώτηση της Ρενταρή για την συνδεδεμένη ενίσχυση στους παραγωγούς βάμβακος

Συντάκτης Νewsroom 13 Ιανουαρίου, 2012 16:23

Απάντηση Σκανδαλίδη σε ερώτηση της Ρενταρή για την συνδεδεμένη ενίσχυση στους παραγωγούς βάμβακος

Κώστας Σκανδαλίδης - Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Ν. ΕΒΡΟΥ»


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης  απάντησε στην Ερώτηση της Βουλευτού Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όλγας  Ρενταρή – Τέντε αναφορικά με την «καταβολή συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς βάμβακος Νομού Έβρου».

Στην απάντησή του ο Υπουργός τονίζει ότι η ειδική ενίσχυση χορηγείται στους παραγωγούς βάμβακος που καλλιέργησαν και συγκόμισαν από τις δηλωθείσες εκτάσεις ποσότητα βαμβακιού ίση τουλάχιστον με εκείνη που αντιστοιχεί στην ελάχιστη στρεμματική απόδοση της καλλιεργητικής ζώνης στην οποία ανήκουν. Οι παραγωγοί, προκειμένου να τύχουν της ειδικής στρεμματικής ενίσχυσης, υποχρεούνται να διατηρούν τη φυτεία τους υπό κανονικές συνθήκες ανάπτυξης.

Όσον αφορά την περίπτωση του Έβρου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Υπουργός, «από τα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Αλεξανδρούπολης, στη δικαιοδοσία του οποίου ευρίσκεαι ο Νομός Έβρου, δεν παρατηρήθηκαν ζημιές με αποζημιώσιμα ποσοστά από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Οκτωβρίου 2011 σε βαμβακοκαλλιέργειες της περιοχής. Ωστόσο, παρατηρήθηκαν μικρές εντομολογικές προσβολές (τετράνυχος, πράσινο σκουλήκι κλπ) αίτια μη καλυπτόμενα από τον Κανονισμό Ασφάλισης ΕΛ.Γ.Α. Σημειώνεται ότι δεν έγιναν αναγγελίες και δεν υποβλήθηκαν δηλώσεις εκ μέρους των παραγωγών.»

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Ιανουαρίου, 2012 16:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV