Απάντηση Σκανδαλίδη σε ερώτηση για τις αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ

Συντάκτης Νewsroom 4 Απριλίου, 2011 10:32




Στην ερώτηση που υπέβαλλαν 22 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.  Κώστας Σκανδαλίδης απέστειλε  την εξής απάντηση:

« Για τις καλυπτόμενες από τους Κανονισμούς του Οργανισμού Ελληνικών και Γεωργικών Ασφαλίσεων ζημιές από διάφορα αίτια, (ανεμοθύελλα, βροχόπτωση, χαλάζι κ.λ.π.) που προξενήθηκαν σε διάφορες καλλιέργειες όλης της  χώρας το 2010, ο ΕΛΓΑ έχει καταβάλλει μέχρι στιγμής 52.500.000 ευρώ για ζημιές στη φυτική παραγωγή και 5.000.000 ευρώ για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο.

Ο ΕΛΓΑ όλο αυτό το διάστημα, κοινοποίησε πάνω από 350.000 πορίσματα ενώ έγιναν πάνω από 110.000 δηλώσεις. Πολύ σύντομα θα κοινοποιηθούν και τα υπόλοιπα πορίσματα, που αφορούν ζημιές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2010, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία. Αλλά και στον τομέα της καταβολής των αποζημιώσεων η κατάσταση είναι ικανοποιητική. Μέχρι στιγμής, έχουν εκκαθαριστεί οι ζημιές που προξενήθηκαν στις καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Επίσης έχουν κατά προτεραιότητα αποζημιωθεί και οι περιοχές με μεγάλες ζημιές, ανεξάρτητα του πότε συνέβησαν. Τέλος, επισημαίνουμε ότι σταδιακά θα εκκαθαριστούν όλες οι σε εκκρεμότητα ζημιές, μέχρι τον Ιούνιο του 2011».

Με βάση την παραπάνω απάντηση, η Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μεσολαβήσει άμεσα προκειμένου να μην υπάρξουν επιπρόσθετες  τυχόν καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε « ο αγροτικός κόσμος περνάει πάρα πολύ δύσκολες οικονομικές καταστάσεις από την οικονομική κρίση της χώρας μας».

Από δελτίο τύπου Όλγας Ρενταρή-Τέντε


Συντάκτης Νewsroom 4 Απριλίου, 2011 10:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV