Απάντηση Μανιάτη για το Φυσικό Αέριο στη Θράκη

Συντάκτης Νewsroom 6 Ιουνίου, 2011 06:40

Σε διαδικασία αναθεώρησης βρίσκεται το Π.Δ. 420/1987 (αριθμ. 1) ΦΕΚ 187 Α’/1987 (Εγκατάσταση δικτύων αερίων καυσίμων σε νέες οικοδομές,), όπως αυτό συμπληρώθηκε με το Ν.3175 (αριθμ. 30, παρ. 2), σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίου Γιάννη Μανιάτη, σε ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση, με θέμα την τροποποίηση του Νόμου 3175/2003 ώστε να γίνει προαιρετική η μέχρι σήμερα υποχρεωτική μελέτη και κατασκευή εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου στις νέες οικοδομές στην περιοχή της Θράκης.


Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Μανίατης αναφέρει ότι: ” για να περιοριστεί το γεωγραφικό εύρος εφαρμογής της υποχρεωτικής εγκατάστασης καυσίμου αερίου, προωθείται τροποποίηση η οποία μεταξύ άλλων θα αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας μόνο εντός των ορίων συγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων πόλεων και δημοτικών διαμερισμάτων. Ειδικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου προτείνεται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης – Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης, εντός ρυμοτομικού σχεδίου της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης”.

Παράλληλα ο υφυπουργός κύριος Μανιάτης συμπληρώνει ότι: ” Η διαδικασία σύστασης των εταιρειών προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμών από την ΔΕΠΑ Α.Ε. για την ανάδειξη αντίστοιχων ιδιωτικών επενδυτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιό της. Για την προώθηση των σχετικών ενεργειών δρομολογήθηκαν ήδη νομοθετικές ρυθμίσεις τροποποίησης του Ν.2364/2005 και Ν.3428.1995, οι οποίες ήταν αναγκαίες και επίκειται η ψήφισή τους στη Βουλή.”

Κλείνοντας ο κύριος υφυπουργός τονίζει πως η ΔΕΠΑ Α.Ε.,-που έχει την ευθύνη της δημιουργίας και λειτουργίας των νέων αυτών εταιρειών (μεταξύ αυτών και την ΕΠΑ ΑΜΘ)-, εκτιμά ότι η ίδρυση τους θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2011 και θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2012.

Πηγή: Γραφείο Τύπου Ε. Τσιαούση


Συντάκτης Νewsroom 6 Ιουνίου, 2011 06:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV