Ανοιχτή επιστολή Διδυμοτείχου προς Παπουτσή: ‘Ευελπιστούμε ότι δε θα καταγραφείτε στην τοπική μας ιστορία ως «ο Εβροκτόνος υπουργός»’

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2011 08:11

Ανοιχτή επιστολή Διδυμοτείχου προς Παπουτσή: ‘Ευελπιστούμε ότι δε θα καταγραφείτε στην τοπική μας ιστορία ως «ο Εβροκτόνος υπουργός»’

 



“Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή

Διδυμότειχο, 28 Μαΐου 2011

Κύριε Υπουργέ,

εδώ που φτάσαμε κανείς δεν αμφισβητεί, ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αναγνωρίζουμε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα επί των ημερών σας.

Με το Νόμο 3907 ΦΕΚ 7/Α/26.1.2011- Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και την Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη-μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών», πραγματικά τίθενται οι βάσεις για τη μελλοντικά,  αποτελεσματικότερη, αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Με την εφαρμογή αυτού του νόμου θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες παροχής ασύλου, πράγμα πολύ σημαντικό.

Ξέρουμε ότι γίνονται προσπάθειες για την αναθεώρηση του Κανονισμού                 «Δουβλίνο ΙΙ» και πως θέσατε το ζήτημα στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Είναι τεκμηριωμένο, ότι εργάζεστε σε διπλωματικό επίπεδο μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποδεχτεί και να εφαρμόσει  η Τουρκία τη Συμφωνία Επανεισδοχής  ΕΕ-Τουρκίας.

Διεκδικείτε τη διαμόρφωση ειδικής μέριμνας για τις χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης και δέχονται τα μεγαλύτερα μεταναστευτικά ρεύματα.

Πιέζετε στην επιτάχυνση σύναψης των Διμερών Ευρωπαϊκών Συμβάσεων Σχέσεων ΕΕ                 και Τρίτων χωρών για να αντιμετωπίζεται πλέον η λαθρομετανάστευση ως καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ως τοπικό, ελληνικό.

 

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΩΣ ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ  ΣΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗΣ:

 

  • Αποφασίσατε, χωρίς να  μας ρωτήσετε
  • Όσοι ζούμε εδώ στο Βόρειο Έβρο μια ζωή πληρώνουμε το τίμημα της εξορίας και της εγκατάλειψης
  • Χρόνια τώρα υποδεχόμαστε μετανάστες και όχι τουρίστες
  • Δε μπορούμε να φανταστούμε ένα Βόρειο Έβρο ανοιχτή φυλακή
  • Δεν αντέχουμε άλλο «Διδυμότειχο blues» μα ούτε και δεύτερο Κάραγατς…

Κύριε Υπουργέ,

ο Έβρος δεν είναι παίξε γέλασε! Σας καλούμε  να αναθεωρήσετε την απόφασή σας. Θυμηθείτε τα λόγια σας στη Βουλή στις 5-5-2011: «Εάν δεν υπάρξουν Κέντρα Υποδοχής στον Έβρο και στα σύνορά μας και εάν δεν υπάρξουν Κέντρα Κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, και όχι ένα δύο, αλλά τρία, τέσσερα, πέντε, δεν μπορούμε να λύσουμε το θέμα», τότε δε μιλούσατε για 3 Κέντρα Κράτησης στον Έβρο.

Ο μητροκτόνος Ορέστης κυνηγούμενος απ’ τις Ερινύες για το έγκλημα που διέπραξε, εδώ ήρθε και εξαγνίστηκε, στη συμβολή των ποταμών Έβρου-Άρδα-Τούντζα. Ο μύθος είναι λόγος και ο λόγος αλήθεια. Ευελπιστούμε ότι δε θα καταγραφείτε στην τοπική μας ιστορία ως «ο Εβροκτόνος υπουργός» και θα άρετε την απόφασή σας τόσο για την Καρωτή όσο και για τα άλλα Κέντρα Κράτησης στο νομό μας. Σε αντίθετη περίπτωση να ξέρετε ότι οι πολίτες του δήμου μας, είναι αποφασισμένοι να μη φύγουν, αλλά να μείνουν εδώ και να πολεμήσουν…

Με Τιμή

Δήμος Διδυμοτείχου”

 


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2011 08:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV