Ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2021 09:18

Ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή όμαδα 18-24 στις 16 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Tο άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την τελευταία ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας.


Σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η πλατφόρμα ανοίγει την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιουνίου και οι πολίτες ηλικίας 18 έως 24 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα.

«Κατά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σταθερή πτωτική τάση νέων κρουσμάτων, γεγονός ευοίωνο στο οποίο έχει συμβάλλει καθοριστικά ο εμβολιασμός. Επιδημιολογικά η χώρα βρίσκεται σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα με τάση περαιτέρω μείωσης. Η επιτροπή προ διμήνου είχε εκτιμήσει την κατάσταση. Η κυκλοφορία του ιού τότε ήταν χαμηλή ως μέτρια και ο κίνδυνος βαριάς νόσησης και θανάτου τότε ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος τότε από τις θρομβοπενίες σε όσους άνω των 30 είχαν εμβολιαστεί.

Στην παρούσα φάση που τα επίπεδα διασποράς του ιού είναι μέτρια προς χαμηλά με τάση μείωσης, η εθνική επιτροπή εισηγείται πρώτη δόση AstraZeneca στους άνω των 60 ετών στα οποία το όφελος υπερτερεί σαφώς. Ισχύει η σύσταση για δεύτερη δόση με AstraZeneca αν έχει γίνει το πρώτο δεδομένου ότι ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά σπάνιως στη δεύτερη δόση είναι 1,3 περιστατικά στο 1 εκατομμύριο δόσεις. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι συνεχώς οι συστάσεις μπορεί να επικαιροποιούνται με βάση τα νεότερα δεδομένα. Το σκεπτικό της κάθε μεταβολής αναρτάται στην επίσημη σελίδα του εμβολίου. Πίνακες, αριθμοί για όσους ενδιαφέρονται θα είναι προσιτά» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2021 09:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV