Ανοίγει τις πύλες της η μόνιμη έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 2 Ιουνίου, 2011 08:10

Ανοίγει τις πύλες της η μόνιμη έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

Τη μόνιμη έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης θα εγκαινιάσει το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 8 μ.μ. ο Σύλλογος Αρχαιόφιλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νομού Έβρου.


Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, η λειτουργία του οποίου αποτελεί βασική δραστηριότητα του Συλλόγου Αρχαιοφίλων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ν. Έβρου, στεγάζεται στο κτίριο του συλλόγου που ανεγέρθηκε στη δεκαετία του 1990, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Ιστορικό Μουσείο ολοκλήρωσε τη μόνιμη έκθεσή του που αφορά στην ιστορία της πόλης της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής. Περιλαμβάνει θεματικές ενότητες των αρχαιολογικών χώρων και ευρημάτων της περιοχής, τη δημιουργία της πόλης και τη σχέση της με το σιδηρόδρομο και το λιμάνι, την αστική και αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της, την οικονομική και πολιτική διαδρομή της, την πνευματική και κοινωνική ζωή, όπως και ενότητα για τις πληθυσμιακές ομάδες που τη συγκρότησαν.


Η έκθεση περιλαμβάνει συλλογές τεκμηρίων και κειμηλίων από δωρεές αρχειακού υλικού συλλεκτών και εθνικών και τοπικών φορέων, (Ιστορικό Μουσείο Αθηνών,  Μουσείο Μπενάκη, Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, ΕΛΙΑ–ΜΙΕΤ κ.α.)

Η έκθεση και το περιεχόμενο των συλλογών του μουσείου είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας πολλών συντελεστών και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της προγραμματική σύμβασης των φορέων Δήμου Αλεξανδρούπολης, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου, Υπερνομαρχίας Ροδόπης Έβρου.

Πηγή: Ελευθεροτυπία


Συντάκτης Νewsroom 2 Ιουνίου, 2011 08:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV