Αναφορά Ρενταρή-Τέντε για έλλειψη προσωπικού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συντάκτης Νewsroom 3 Μαρτίου, 2011 11:36

Το αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, μετέφερε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννη Ραγκούση, σχετικά με «τις αναγκαίες μετακινήσεις υπαλλήλων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» .


Ειδικότερα, στην αναφορά της η Βουλευτής τόνισε ότι η διάρθρωση της κεντρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας περιλαμβάνει 6 Γενικές Διευθύνσεις και 47 Τμήματα, 5 Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, καθώς και 5 Αυτοτελείς Διευθύνσεις και Τμήματα. Για τη στελέχωση αυτών των υπηρεσιών, απαιτείται ικανός αριθμός υπαλλήλων. Ωστόσο, βασιζόμενη στα στοιχεία του υπαλληλικού προσωπικού που εργάζονται στην Περιφέρεια, η κ. Ρενταρή τόνισε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι αρκετός για να εξυπηρετήσει τις λειτουργικές ανάγκες της Περιφέρειας.

Η Βουλευτής Έβρου πρότεινε  να εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Περιφέρειας Αν. Θράκης ο Νόμος 3852/2010, ο οποίος ορίζει «τις μετακινήσεις υπαλλήλων από όμορη ή μη Περιφερειακή ενότητα, προκειμένου να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες στις υπηρεσίες όπου παρουσιάζεται ανεπάρκεια προσωπικού με υπηρεσιακά οχήματα της οικείας Περιφέρειας».

Η κ. Ρενταρή ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επιληφθεί του θέματος και να μεσολαβήσει άμεσα προκειμένου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης να γίνουν πιο αποτελεσματικές και λειτουργικές και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες λόγω έλλειψης προσωπικού.


Συντάκτης Νewsroom 3 Μαρτίου, 2011 11:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV