Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2020 09:48

Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

“Θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών, με τη σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτονόητο, σωστό, επισημαίνεται, θα γίνει”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα στη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε ότι η ευθύνη για την καθυστερημένη λήψη μέτρων βαραίνει τους πάντες. Και την κυβέρνηση.


“Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη; Το ερώτημα είναι εύλογο. Εκεί αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα ως προς την πίεση του συστήματος Υγείας. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, εάν όλοι γυρίζαμε το ρολόι πίσω θα έπρεπε να είχαμε πάρει νωρίτερα δραστικά μέτρα. Η ευθύνη βαραίνει όλους. Πρώτα από όλα την κυβέρνηση, αλλά και τους τοπικούς άρχοντες… Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων, μας έδωσε τη δυνατότητα να πούμε ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Πέσαμε έξω εμείς, οι ειδικοί. Ενδεχομένως, θα έπρεπε να κάνουμε παρέμβαση πιο νωρίς…”, ανέφερε.

“Τώρα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε κλίνες του ιδιωτικού τομέα. Εάν είχαμε πράξει κάτι τέτοιο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα είχαμε δαπανήσει χρήματα των φορολογουμένων, χωρίς να χρειαστούμε κλίνες που θα είχαμε επιτάξει”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα.

“Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι ζήτημα που θα εξειδικεύσει το οικονομικό επιτελείο. Από τη στιγμή που η ταμειακή δυνατότητα υπάρχει και εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νοικοκυριά που μπορεί να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας, η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη”, τόνισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως στόχο να φτάσουν 90.000 λάπτοπ μέχρι το Φεβρουάριο στα σχολεία, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει επιτάχυνση από το αρμόδιο υπουργείο. “Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε τα γυμνάσια και λύκεια”, ανέφερε. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ζητήσει από τα κόμματα να υποδείξουν συνομιλητή του υπουργείου Υγείας για την επιτροπή εμβολιασμών.

“Το πρώτο εμβόλιο για να διατεθεί χρειάζεται περίπλοκη αλυσίδα διανομής. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις από κόμματα”, είπε. 

capital.gr


Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2020 09:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV