Ανακοίνωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου για την ανάκληση της άδειας τριών συνεταιριστικών τραπεζών

Συντάκτης Νewsroom 9 Δεκεμβρίου, 2013 20:08

Ανακοίνωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου για την ανάκληση της άδειας τριών συνεταιριστικών τραπεζών

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου κ.Ντουμανίδης προκειμένου να καθησυχάσει τους επενδυτές και πελάτες της τοπικής τράπεζας μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας σε τρείς Συνεταιριστικές Τράπεζες της χώρας.Ο κύριος Ντουμανίδης στην ανακοίνωση του τονίζει πως η Συνεταιριστική Τράπεζα δεν κινδυνεύει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα αφού είναι ισχυρή,υγίης και κερδοφόρα ενώ ο συντελεστής κεφαλαιακής επάρκειας του ξεπερνάει το κατώτατο όριο για να εισέλθει σε καθεστώς εποπτίας. Η Ανακοίνωση:

 Ισχυροποίηση της Τράπεζας Έβρου έπειτα από την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα.


Με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δυτ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσων και Ευβοίας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου αποσαφηνίζει ότι αυτή η ενέργεια ΔΕΝ την αφορά και ΔΕΝ την επηρεάζει αρνητικά καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Κατ’ ακολουθία της αξιολόγησης των Εμπορικών Τραπεζών που οδήγησε σε  συγχωνεύσεις, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες της χώρας έχουν αντιστοίχως αξιολογηθεί, με αποτέλεσμα την εξυγίανση της χρηματοπιστωτικής αγοράς και την ισχυροποίηση των ιδρυμάτων που παραμένουν σε λειτουργία.

Η Τράπεζά μας ήταν και είναι ισχυρή, υγιής και κερδοφόρα.  
Διαθέτει συντελεστή κεφαλειακής επάρκειας άνω του 9%, ποσοστό που καλύπτει το όριο που απαιτείται από τις εποπτικές αρχές, καθώς και υψηλή ρευστότητα. Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις για τυχόν επισφάλειες είναι επαρκείς σύμφωνα με τα οριζόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Τράπεζα Έβρου είναι μία δυναμική Τράπεζα με ισχυρή συμβολή στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, αποδεικνύοντας διαρκώς τις αξιόλογες προοπτικές της.

 

Για τη Συνεταιριστική Τράπεζα  Ν. Έβρου, ΣΥΝ.ΠΕ

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ντουμανίδης


Συντάκτης Νewsroom 9 Δεκεμβρίου, 2013 20:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV