Αναδεικνύοντας τον πολιτισμό θα ενισχυθεί ο τουρισμός στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2011 08:37

Αναδεικνύοντας τον πολιτισμό θα ενισχυθεί ο τουρισμός στον Έβρο

Σύσκεψη με αντικείμενο τον πολιτισμό και τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Παπακοσμά, την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Ζουμπουλιά Κουκουβέλα και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκε η στήριξη μεσοπρόθεσμων δράσεων στον Έβρο στον τομέα του πολιτισμού, που αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ σε συνεργασία με τους δήμους και τους πολιτιστικούς φορείς και μέσα από τις προτάσεις που θα καταθέσουν, θα σχεδιαστούν οι δράσεις για το επόμενο έτος.

Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού συζητηθήκαν δράσεις που θα προβάλλουν και θα αναδεικνύουν ξεχωριστά κάθε Περιφερειακή Ενότητα, αλλά και κοινές δράσεις για τη συνολική ανάδειξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Μετά από πρόσκληση μας πραγματοποιήθηκε αυτή η σύσκεψη που αφορά τους δύο σημαντικούς τομείς για την ανάπτυξη της περιοχής μας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Συζητήσαμε δράσεις που πρέπει να αναπτύξουμε και να στηρίξουμε για την προβολή και ανάδειξη μέσα από ένα πνεύμα ενιαίας περιφερειακής συνείδησης, αλλά ανταλλάξαμε και απόψεις για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου.

Από την πλευρά του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς ανέφερε ότι στόχος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι να συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις πολιτισμού, που είχαν  αναπτυχθεί από την πρώην Νομαρχία Έβρου, μέσα στο πλαίσιο των σημερινών οικονομικών δυνατοτήτων.

«Βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και άρα στην αρχή των δράσεων πολιτισμού. Πραγματικά στον Έβρο έχουν αναπτυχθεί από την πρώην Νομαρχία πολλές δράσεις πολιτισμού και στόχος της Περιφέρειας μας είναι να συνεχίσει να στηρίζει αυτές τις δραστηριότητες και φυσικά όλοι γνωρίζουμε τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα μας και στην περιοχή μας. Πιστεύω, όμως, ότι συνεργατικά και με τους ανθρώπους που διακονούν τον πολιτισμό μέσα από τους συλλόγους και με την αυτοδιοίκηση του πρώτου και του περιφερειακού βαθμού, αλλά και με τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο, που κι αυτός καλείται να δώσει τη δική του συμβολή στην προσπάθεια αυτή, θα βρούμε εκείνο τον ιδανικό δρόμο ώστε και το φετινό καλοκαίρι, άμεσα, να μπορεί ο κάτοικος του Έβρου, ο επισκέπτης του Έβρου,  να απολαύσει τις δράσεις πολιτισμού που έχουν προγραμματισθεί» είπε ο κ. Παπακοσμάς και πρόσθεσε:

«Η Περιφέρεια μας έχει τρία χρηματοδοτικά πλαίσια στα οποία μπορούμε να κινηθούμε σε βάθος χρόνου καθώς και μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Είναι το έργο του ΕΣΠΑ, που αφορά τον τουρισμό και τον πολιτισμό για τα επόμενα δύο χρόνια, όπου σχεδιάζουμε με τους αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ανά Περιφερειακή Ενότητα ποιες δράσεις θα μπορούσαν να ενισχυθούν και να προωθηθούν μέσα από το κονδύλιο αυτό. Έχουμε επίσης την πρόθεση και την πολιτική βούληση ένα έργο πολιτισμού να ενταχθεί στο πρόγραμμα Ελλάδα-Βουλγαρία που θα αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στόχος μας εξάλλου είναι να αξιοποιήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τους κωδικούς που υπάρχουν μέσα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και με τις ανάλογες τροποποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, να στηρίξουμε δράσεις πολιτισμού και τουρισμού»

Ο κ. Παπακοσμάς αναφέρθηκε και στο δεκαήμερο τουριστικής προβολής που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης

«Προετοιμαζόμαστε για την παρουσία της Περιφέρειας μας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πρόσκληση του Προξένου μας κ. Βασίλη Μπουρνόβα. Η έκθεση θα ξεκινούσε στις 2 Ιουνίου, αλλά λόγω των εκλογών, που υπάρχουν στη γείτονα χώρα, μεταθέσαμε την ημερομηνία για τις 17 Ιουνίου και για ένα δεκαήμερο θα παρουσιάσουμε κυρίως τις τουριστικές μας δυνατότητες για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στη δράση αυτή ζητούμε τη συνέργεια του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, γιατί με τη δική τους συμβολή η παρουσία μας στην Κωνσταντινούπολη θα είναι καθοριστική. Εμείς ως Περιφέρεια θα προβάλλουμε την περιοχή μας στο σύνολο, είναι όμως μια χρυσή ευκαιρία για τους επιχειρηματίες του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή, να κλείσουν δουλειές με τους αντίστοιχους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες. Αξιοποιώντας το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που είναι η Εγνατία Οδός, θα παρουσιάσουμε την πολύ καλή τουριστική μας υποδομή σε όλη την Περιφέρεια και θα τους καλέσουμε να μας γνωρίσουν, αφού σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να απολαύσουν τις δικές μας όμορφες περιοχές. Από τις 17 Ιουνίου λοιπόν και για τις επόμενες δέκα ημέρες η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα βρίσκεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Στη δράση μας αυτή συμπαραστάτες μας είναι το Προξενείο μας και το Γραφείο Τύπου του Προξενείου, το οποίο θα φροντίσει να έχουμε επαφές με τα τουρκικά ΜΜΕ έτσι ώστε να προβάλλουμε στο μέγιστο τη δράση μας αυτή.»

 


Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2011 08:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV