Ανίκανοι αποδείχτηκαν περισσότεροι από 20 διοικητές του ΕΣΥ

Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2011 11:01

Με «κόκκινη κάρτα» απειλούνται 20 διοικητές του ΕΣΥ, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν µείνει πίσω στους στόχους που έχει θέσει η τρόικα. Αλλωστε, για τον ίδιο λόγο, το προηγούµενο διάστηµα αποµακρύνθηκαν άλλοι δέκα. Ωστόσο, στο σύνολο των δηµόσιων νοσοκοµείων παρατηρείται µείωση στις δαπάνες, όπως διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Υγείας. 


Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, µιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε ότι οι δαπάνες σε φάρµακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα έχουν συρρικνωθεί κατά 26% το δίµηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε σχέση µε το περυσινό αντίστοιχο διάστηµα. Παράλληλα έχει επιτευχθεί αύξηση κατά 6% των εισαγωγών και των νοσηλειών, ενώ τα νοσοκοµεία έχουν εισπράξει όλα τα ποσά που τους όφειλαν τα ασφαλιστικά ταµεία για το 2010. 

Σταθερός στόχος για το υπουργείο Υγείας είναι και η στροφή στα γενόσηµα (αντίγραφα) φάρµακα ώστε να φτάσει η χρήση τους στο 30% επί του συνόλου της φαρµακευτικής χορήγησης στα νοσοκοµεία. Στο πλαίσιο αυτό και όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος θα προχωρήσει εντός του µήνα σε αγορανοµική διάταξη, έτσι ώστε να µπει φρένο στις τιµές των γενοσήµων, καθώς είναι πιο ακριβά σε σχέση µε τις αντίστοιχες τιµές που ισχύουν στο εξωτερικό.

Πηγή: Τα Νέα


Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2011 11:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV