Αλλαγή συχνοτήτων μετάδοσης τηλεοπτικών σταθμών λόγω έναρξης της “ψηφιακής εποχής”

Συντάκτης Νewsroom 18 Νοεμβρίου, 2010 10:39

Η Ε.Ρ.Τ. και τα ιδιωτικά κανάλια ανακοινώνουν την αναδιάταξη αναλογικών εκπομπών στην περιοχή της Θράκης λόγω της έναρξης των ψηφιακών μπουκέτων της ERT Digital και της Digea, όπως αφορά τη νότια Θράκη.


Ανακατανομή συχνοτήτων των αναλογικών μεταδόσεων των προγραμμάτων τόσο της κρατικής όσο και της ιδιωτικής τηλεόρασης, προκαλεί η έναρξη των ψηφιακών μπουκέτων από το κέντρο εκπομπής Πλάκα Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά της ΕΡΤ έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής αλλαγές:

Κέντρο εκπομπής Πλάκα Αλεξανδρούπολης

Το πρόγραμμα της ΕΤ-1 μεταφέρθηκε από την συχνότητα 33 UHF (συχνότητα που μένει ελεύθερη σύμφωνα με την Κ.Υ.Α) στην συχνότητα 52 UHF. Το πρόγραμμα της ΕΤ-3 από την συχνότητα 37 (επίσης λόγω της Κ.Υ.Α) στην συχνότητα 41 UHF.

Κέντρο εκπομπής Λευκίμη Έβρου

Το πρόγραμμα της ΕΤ-3 από την συχνότητα 32 UHF μεταφέρθηκε στην συχνότητα 33 UHF ( Η συγκεκριμένη συχνότητα προκαλεί παρεμβολή στο δεύτερο μπουκέτο της Digea στο κανάλι 32 UHF στην περιοχή των Φερών)

Κέντρο Εκπομπής Παναγία (Ξάνθης)

Η εκπομπή της ΝΕΤ απο το κανάλι 32 UHF μεταφέρθηκε στο κανάλι 33 UHF για να μην προκαλέσει παρεμβολή στο δεύτερο μπουκέτο της Digea.

Από την πλευρά των ιδιωτικών καναλιών πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω αλλαγές

Το πρόγραμμα του R-Channel (Τοπικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι με έδρα την Κομοτηνή) μεταφέρθηκε από την συχνότητα 58 UHF στην συχνότητα 57 UHF, λόγω της παρεμβολής που δημιουργεί στο πρώτο μπουκέτο της ΕΡΤ.

Οι συχνότητες 58 UHF του MEGA και 64 UHF του ΣΚΑΙ που εκπέμπουν από το κέντρο εκπομπής της Παναγίας στην Ξάνθη, προβλέπεται να μεταφερθούν σύντομα σε νέες συχνότητες.

Επίσης σε νέα συχνότητα προβλέπεται να μεταφερθεί και η συχνότητα 33 UHF του R-Channel από το κέντρο εκπομπής των Κήπων Έβρου.

Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο ψηφιακά stream της Digea θα εκπέμψουν από το κέντρο εκπομπής Πλάκα Αλεξανδρούπολης, στις συχνότητες 24 και 32 UHF, ενώ τα δύο ψηφιακά stream της ERT Digital στιςσυχνότητες 58 και 64 UHF.

Λεπτομέρειες: www.dvb-t.gr   –   www.sat.gr


Συντάκτης Νewsroom 18 Νοεμβρίου, 2010 10:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV