Αλεξανδρούπολη: Σήμερα η τελετή θεμελίωσης της Β΄φάσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ιατρικής

Συντάκτης Νewsroom 9 Οκτωβρίου, 2020 09:44

Αλεξανδρούπολη: Σήμερα η τελετή θεμελίωσης της Β΄φάσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ιατρικής

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:00 θα τελεστεί η θεμελίωση των νέων εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής (Β΄ φάση) στην Πανεπιστημιούπολη της  Δραγάνας στην Αλεξανδρούπολη, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.

Τον αγιασμό της θεμελίωσης θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος.


Πρόκειται για το συγχρηματοδοτούμενο έργο της Ε.Ε. μέσω του  Επιχειρησιακού Περιφερειακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” 2014-2020 με τίτλο «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Δ.Π.Θ. ΣΤΗΝ ΠΑΝ/ΠΟΛΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (ΦΑΣΗ Δ1 – ΚΤΙΡΙΑ 1, 13 & ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ Β’)», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 12.250.000,00 € .

Αναμένεται ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται ότι θα στεγασtούν 5 Αμφιθέατρα, 4 Αίθουσες Φροντιστηρίων, Γραμματεία, Κυλικείο και κοινόχρηστοι χώροι του Τμήματος. Οι ενότητες αυτές οργανώνονται γύρω από ένα μεγάλο διώροφο στεγασμένο αίθριο που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς και σύνδεσης των διαφόρων λειτουργιών του κτιρίου με τα ήδη κατασκευασμένα κτίρια των εργαστηρίων.

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοποιίας, διαμόρφωσης πλακοστρωμένων επιπέδων, καθιστικών, ενός κεντρικού υδάτινου στοιχείου ποταμού-λίμνης, χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων κλπ., και εργασίες χωματουργικών για τη φύτευση πρασίνου.

Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων ανέρχεται σε 4.913 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 10,2 στρέμματα.


Συντάκτης Νewsroom 9 Οκτωβρίου, 2020 09:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV