Αλεξανδρούπολη: Σήμερα η συνέχιση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε διακοπεί

Συντάκτης Νewsroom 31 Ιανουαρίου, 2022 13:46

Αλεξανδρούπολη: Σήμερα η συνέχιση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε διακοπεί

Σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και στις 18:30 το απόγευμα, θα συνεχιστεί η τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης που είχε διακοπεί στις 26 Ιανουαρίου.

Η διαδικασία και πάλι θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, παρά το γεγονός ότι ήταν ο τρόπος διεξαγωγής που προκάλεσε την αντίδραση παρατάξεων της αντιπολίτευσης οπότε και αποχώρησαν προκαλώντας την διακοπή.

Η ανακοίνωση του Δήμου για την σημερινή συνέχιση της συνεδρίασης:


Σας ενημερώνουμε ότι η από 26.01.2022 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης που είχε διακοπεί, θα συνεχιστεί σήμερα στις 18.30 μέσω τηλεδιάσκεψης και με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την διακοπή της συνεδρίασης στις 26/1:

Διακοπή της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω αδυναμίας σύγκλισης απόψεων των παρατάξεων ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του Δ.Σ.

Την τρίτη τακτική συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 27-1-2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex. Εντούτοις, διεκόπη, λόγω αδυναμίας σύγκλισης απόψεων των παρατάξεων ως προς τον τόπο διεξαγωγής του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με την αρμοδιότητα που του δίνει ο νομοθέτης (643 Α.Π.:69472/24.09.2021) επέλεξε τον πιο ασφαλή τρόπο διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της τηλεδιάσκεψης, λαμβάνοντας πρωτίστως σοβαρά υπόψη τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στον Νομό Έβρου (485 στις 25/1, 398 στις 26/1), όπως επίσης και τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ειδικών για επικίνδυνη εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Αυτό αποτέλεσε βασικό σημείο διαμάχης μεταξύ της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που επέμεναν απόλυτα και άκαμπτα στη δια ζώσης σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη και Πολίτες» κατηγόρησε τον Δήμαρχο για «πολιτικά παιχνίδια» και αποχώρησε δηλώντας «θα καθίσουμε ή θα φύγουμε για να δώσουμε ένα χαστούκι σε αυτούς τους ανθρώπους που επιλέγουν την τηλεδιάσκεψη;»

Με βάση τα παραπάνω, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι υψίστης πολιτικής προτεραιότητας, για την ασφάλεια όλων και για την αποτροπή της όποιας, ενδεχόμενης εξάπλωσης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, η αποφυγή των διά ζώσης συσκέψεων. Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, τη δεδομένη χρονική στιγμή που όλες οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση λόγω χειμώνα να προσέχουμε τις επαφές και τις συσκέψεις που κάνουμε. Χρέος μου είναι η διασφάλισης της δημόσιας υγείας και η τήρηση των επιβεβλημένων από την Κυβέρνηση περιοριστικών μέτρων. Δημοκρατία είναι η πολυφωνία και η ανταλλαγή πολιτικών θέσεων και απόψεων, οι οποίες δεν εγκλωβίζονται μέσα σε «χωροταξικές» παραμέτρους και διαστάσεις που έθεσαν οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, αλλά διασφαλίζονται και μέσω των τηλεδιασκέψεων. Πρότεινα, μάλιστα, στους επικεφαλής των παρατάξεων να συμφωνήσουμε από κοινού και να ψάξουμε να βρούμε αίθουσα που θα πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζουν τα μέτρα.

Το Κοινοβούλιο, ο ναός της Δημοκρατίας, ένα κτήριο με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, εάν έχετε παρακολουθήσει συνεδριάζει σε μία πολύ μεγάλης χωρητικότητας αίθουσα με πολύ μικρό αριθμό συμμετεχόντων ανά Κοινοβουλευτική ομάδα. Παντού, στην Ευρώπη, τηρούνται πολύ αυστηρά μέτρα και κανόνες. Δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση της αντιπολίτευσης, όταν και μέσω του διαδικτύου μπορεί να διεξαχθεί τόσο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και κάθε μορφής οργανωμένη συζήτηση. Είναι λυπηρά όλα όσα έγιναν χθες.

Κλείνοντας, θα ήθελα επίσης να επισημάνω το εξής: Σε ένα αρνητικό και ανεπιθύμητο ασφαλώς σενάριο της όποιας διασποράς του ιού μετά από σύσκεψη Δημοτικού Συμβουλίου, την πολιτική ευθύνη στο τέλος της ημέρας ποιος θα την έχει; Η απάντηση είναι προφανώς: ή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ή ο Δήμαρχος που επέτρεψαν να συμβεί αυτό το γεγονός. Είναι, λοιπόν, χρέος μας να τηρήσουμε στο ακέραιο τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση, να διαμορφώσουμε μία υψηλή ζώνη υγειονομικής ασφάλειας για τον Δήμο μας και τους Δημότες μας, για να είμαστε κι εμείς στο μέγιστο, δυνατό βαθμό «αρωγοί» και «ενεργοί» στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Πρόκειται για μία πολύ ειδική συνθήκη, την οποία και καλούμαστε να διαχειριστούμε όλοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης».


Συντάκτης Νewsroom 31 Ιανουαρίου, 2022 13:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV