Αλεξανδρούπολη: Προβολή της ταινίας “Κλέφτης Ποδηλάτων (Ladri Di Biciclette)”

Συντάκτης Νewsroom 18 Σεπτεμβρίου, 2020 12:34

Αλεξανδρούπολη: Προβολή της ταινίας “Κλέφτης Ποδηλάτων (Ladri Di Biciclette)”

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020” προβάλλει την ταινία “Κλέφτης Ποδηλάτων (Ladri Di Biciclette)” σε μία και μοναδική προβολή την Παρασκευή 18/9 και ώρα 9:00 μ.μ. με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Βρισκόμαστε στην Ιταλία του 1948, που προσπαθεί να βγει από τα συντρίμμια που άφησε ο πόλεμος. Ένας μακρόχρονα άνεργος, ο Αντόνιο Ρίτσι, καταφέρνει να βρει δουλειά ως επίσημος αφισοκολλητής του Δήμου, αλλά από την πρώτη κιόλας ημέρα στη δουλειά, του κλέβουν το πολύτιμο, για την πρόσληψή του, ποδήλατο. Καθώς είναι αδύνατον να δουλέψει χωρίς αυτό, ο δύσμοιρος μεροκαματιάρης περνά μία ολόκληρη Κυριακή, μαζί με τον μικρό του γιο, περιδιαβαίνοντας όλη τη Ρώμη για να ξαναβρούν το κλεμμένο ποδήλατο, το τόσο απαραίτητο για να εξασφαλιστεί το ψωμί της οικογένειας. Η κλοπή του ποδηλάτου είναι η καταστροφή ενός ονείρου για καλύτερη ζωή και η αναζήτησή του γίνεται μία πράξη απόλυτης επιβίωσης και αποκτά υπαρξιακό χαρακτήρα.


Ο Κλέφτης ποδηλάτων ή Κλέφτες ποδηλάτων, είναι το διαχρονικό αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα. Είναι μια επική ταινία σταθμός στην ιστορία της κινηματογραφικής τέχνης. Μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, κι ένα από τα πρώτα δείγματα του νεορεαλισμού στον ιταλικό κινηματογράφο, είδος που αργότερα, επεκτάθηκε σε όλη την Ευρώπη!

Με ερασιτέχνες ηθοποιούς, (χαρακτηριστικό του νεορεαλισμού στην 7η τέχνη) με στρωτό, κατανοητό, σφιχτό σενάριο, με υπέροχη μουσική επένδυση, η ταινία, κατορθώνει με την απλότητα των εικόνων και την αφηγηματική της ένταση, να παρασύρει σε έναν ποταμό δυνατών συναισθημάτων τον θεατή και ταυτόχρονα να αγγίξει το απώτατο όριο της κοινωνικής κριτικής χωρίς κραυγές.

Η ταινία, την εποχή του 1948-1949, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο εξ δεξιών, όσο κι εξ ευωνύμων στο πολιτικό φάσμα. Κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 7 χρόνια πριν καθιερωθεί ο θεσμός!

Στα αξιοσημείωτα είναι η συμμετοχή του δεκαεξάχρονου τότε Σέρτζιο Λεόνε, ο οποίος υποδυόταν ένα από τα παπαδοπαίδια στη σκηνή της καταιγίδας. Ο Φλοίσβος είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί για την αποχαιρετιστήρια βραδιά της καλοκαιρινής περιόδου, με αυτή την εμβληματική ταινία του Ιταλικού αλλά και παγκόσμιου κινηματογράφου. Σας περιμένουμε! Προσοχή στην αλλαγή ώρας : Παρασκευή 18/9 στις 9:00 μ.μ., ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘEΡΗ και καλού-κακού πάρτε και μια ζακέτα.


Συντάκτης Νewsroom 18 Σεπτεμβρίου, 2020 12:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV