“Αιωρούνται” οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων σε ολόκληρη τη χώρα

Συντάκτης Νewsroom 21 Μαρτίου, 2011 10:40

Μετά τις δημοτικές επιχειρήσεις, ορισμένες εκ των οποίων οφείλουν δεδουλευμένα πολλών μηνών, κυρίως, στους συμβασιούχους, τα φαινόμενα καθυστέρησης καταβολής της μισθοδοσίας επεκτείνονται πλέον και στους υπαλλήλους των ίδιων των δήμων.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατάλογος των δήμων σε όλη τη χώρα, που καθυστερούν να καταβάλουν τους μισθούς στους εργαζομένους, μεγαλώνει όλο και περισσότερο και σ’ ένα μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται αφενός στο ότι τα κονδύλια που δίνονται φέτος από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) είναι μειωμένα και αφετέρου ότι ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι προϋπολογισμοί τους από τα δημοτικά συμβούλια (ο «Καλλικράτης» ορίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου).

Παράλληλα σε ορισμένες περιπτώσεις που οι δήμοι είναι υπερχρεωμένοι και έχουν δάνεια έγινε παρακράτηση μέρους των ΚΑΠ για δάνεια των πρώην Καποδιστριακών δήμων, με αποτέλεσμα να μην φτάσει στο δήμο ολόκληρο το ποσό για τη μισθοδοσία του Μαρτίου και προκειμένου να καταβληθούν σε όλους τους υπαλλήλους οι μισθοί να δοθούν μειωμένοι! (συγκεκριμένα, παρακρατήθηκαν από το δήμο τα έξοδα κίνησης).

Πολύ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στις δημοτικές επιχειρήσεις που σε πολλές περιπτώσεις οφείλουν κυρίως στους συμβασιούχους, δεδουλευμένα πολλών μηνών. Να σημειωθεί επίσης ότι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές υπάρχουν σε πολλούς δήμους στα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πηγή: aftodioikisi.gr


Συντάκτης Νewsroom 21 Μαρτίου, 2011 10:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV