“Αδικαιολόγητη η μείωση δαπανών στα σχολεία μας για ΔΝΤ και Τροϊκα!” – Ψήφισμα Δήμου Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2011 08:36

Κοινοποίηση Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διδυμοτείχου για τα μειωμένα λειτουργικά κονδύλια των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου μας:


 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης της χώρας μας ,

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης της χώρας μας ,

 

Σας κοινοποιούμε συνημμένα ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου σχετικά με το θέμα των μειωμένων λειτουργικών κονδυλίων για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου , σε  συνεδρίασή του που έγινε την Παρασκευή 9 – 9 – 2011

 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

 

« Με αφορμή τη μείωση των λειτουργικών δαπανών , κατά 40% , σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο , για τα σχολεία Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας (από 73.155,37 Ευρώ ήρθαν μόλις 48.770,24 Ευρώ) , το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου καταγγέλλει τη συνεχόμενη υποχρηματοδότηση των δημόσιων σχο-λείων , με αποτέλεσμα τη συνεχή επιβάρυνση των Προϋπολογισμών των Δήμων.

Είμαστε άραγε «προ των θυρών» στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν εκπαί-δευσης; Δε θέλουμε να φανούμε «μάντεις κακών» , αλλά δυστυχώς οι μεταβιβαζό-μενες αρμοδιότητες του χώρου της εκπαίδευσης στους Δήμους (συντήρηση σχολικών κτιρίων , ενοίκια σχολικών κτιρίων – αιθουσών , αμοιβές καθαριστριών , μεταφορά μαθητών , εκτυπώσεις από ελλείψεις σχολικών βιβλίων…) , όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα χωρίς την εξασφάλιση επαρκών πιστώσεων , μας οδηγούν στο παραπάνω συμπέρασμα.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Η τόσο μεγάλη όμως μείωση στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων μας δε δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση και για κανένα Δ.Ν.Τ. – ΤΡΟΪΚΑ. Ιδιαίτερα , άλλωστε , για τα σχολεία της περιοχής του Β. Έβρου είναι αναγκαία η αύξηση (κατά 50% τουλάχιστον) την περίοδο του χειμώνα. »

 

Το Ψήφισμα αυτό αποφασίζεται να αποσταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς , τους Βουλευτές του Νομού , τους εκπαιδευτικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοί-κησης , καθώς και στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2011 08:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV